7 Σεπτεμβρίου 2021

Nike LeBron VII (Lakers)

Λίγο καιρό πριν το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και μερικές μέρες αφότου ο κατά τεκμήριο καλύτερος in-game μάνατζερ επανδρώσει την ομάδα του με τον κορυφαίο power forward του NBA είπε να προβάρει έναν προ δεκαετίας κωδικό της premium signature συλλογής του. Για να ξορκίσει το κακό που τον βρήκε μένοντας εκτός Playoffs για πρώτη φορά μετά από 10 συναπτά έτη όπου δήλωνε παρών στη post season, επανέφερε στη ζωή μια απ' τις ομορφότερες κατασκευές των τελευταίων δεκαετιών. Το άλλοτε Nike Air Max LeBron VII που πρωτοεμφανίστηκε το μακρινό 2009, σηματοδότησε την αλλαγή πλεύσης της έως τότε ολιγομελούς συλλογής ως προς τον σχεδιασμό αλλά και την κατασκευαστική προσέγγιση των μετέπειτα LeBrons. Για εκείνη την αναζωογόνηση της σειράς τα εύσημα ανήκουν στον Jason Petrie, τον νυν δηλαδή σχεδιαστή των τελευταίων τριών Nike LeBron, που τότε έκανε το ντεμπούτο του στη κατηγορία των signtaures μπασκετικών με τη πρώτη του θητεία να λήγει ανεπισήμως με το Nike LeBron XI.
Το Nike LeBron VII όπως καλείται πλέον το πατούμενο του "Βασιλιά" επανεμφανίστηκε στα πόδια του νόμιμου δικαιούχου τους κατά τη διάρκεια της προπέρσινης media day και μάλιστα σε έναν ακυκλοφόρητο χρωματισμό ειδικά προσαρμοσμένο-αφιερωμένο στα χρώματα του νέου του συλλόγου. Τόσο τεχνολογικά όσο και κατασκευαστικά δε διαφέρει στο παραμικρό από τις ορίτζιναλ εκδόσεις του 2009 ενώ δεν έχει παραλειφθεί κανένα από τα λιγοστά σχεδιαστικά μπιχλιμπίδια που το κάνουν τόσο ξεχωριστό. Μοναδικό καινούργιο στοιχείο αποτελεί η χρωματική διαφοροποίηση μεταξύ του ζεύγους αποτίοντας έτσι τα δέοντα στο πιο επιτυχημένο κι αναγνωρίσιμο franchise στην ιστορία του NBA! Το κίτρινο και το μοβ χρώμα εναλλάσσουν θέσεις μεταξύ του ζευγαριού κι αυτό συμβαίνει σε κάθε πιθανό κι απίθανο μέρος του παπουτσιού, από το πιο σημαντικό έως το πιο ασήμαντο κομμάτι της σιλουέτας του. Από το πλαίσιο με την παλαιάς κοπής Flywire τεχνολογία, τον τεράστιο αεροθάλαμο Air, την εξωτερική σόλα, το επίσης παλαιό πρώτο λογότυπο του LeBron μέχρι τα κορδόνια, τα πρόσθετα eyelets και τα μικρά κουμπιά με το σκαλιστό "LBJ30". Κοινό σημείο στο ζεύγος είναι η λευκή στιλπνή δερμάτινη στρώση περιμετρικά του πλαισίου και τα swoosh με εξαίρεση το περίγραμμα σε εκείνα που έχουν τυπωθεί στις εξωτερικές πλευρές του.
Η Αυτού Μεγαλειότης LeBron James αγωνίστηκε για πρώτη φορά φορώντας τα Nike LeBron VII "Lakers" εναντίον των Oklahoma City Thunder στο δεύτερο μόλις αγώνα στη "φούσκα" της Walt Disney World ενώ τα ξανάβαλε λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στο πρώτο ματς των Τελικών εναντίον των Miami Heat. Αν επιθυμείτε τώρα να "γνωριστείτε" παραπάνω με τον 7ο LeBron δεν έχετε παρά να κλικάρετε τον σύνδεσμο που σας έχω επισυνάψει παρακάτω.