27 Σεπτεμβρίου 2021

Curry on cloud 9! (official photos)

Η επάνοδος του Stephen Curry στις αγωνιστικές επάλξεις συνδυάστηκε με μια απ' τις καλύτερες και παραγωγικότερες σεζόν της έως τώρα καριέρας του και με τον πρώτο κωδικό του δικού του brand. Το Curry 8 ήταν κι είναι ίσως το πλέον καινοτόμο μοντέλο της επίσημης συλλογής του Στεφανάκου γεγονός που σαφέστατα ανέβασε τον πήχη προσδοκιών του διαδόχου του. Όπως βλέπετε κι εσείς το Curry 9 είναι επηρεασμένο από το Curry 8 κάτι απόλυτα φυσιολογικό κι αναμενόμενο.
Το Curry 9 είναι επί της ουσίας ένα μερικώς αναμορφωμένο Curry 8 με πρώτο όνομα ξανά το tooling της midsole και κατ' επέκταση της outsole. Το σημείο που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ανανέωση είναι το πλαίσιο όπου δεν είναι bootie αλλά έχει μια παραδοσιακότερη μορφή. Ένα πολυεπίπεδου knit όμοιο μ' αυτό που διαθέτει το Under Armour Flow Velociti Wind (καλείται Warp) καλύπτει τα 3/4 του κελύφους και καταλήγει να συνδέεται με ένα εξωτερικό heel counter προερχόμενο κατά πως φαίνεται από nubuck. Από κει και πέρα τα πράγματα έχουν αλλάξει ελαφρώς καθώς έχουμε μια παχιά κι συνεχόμενη σόλα από Flow foam με το ίδιο μοτίβο χάραξης το οποίο διακόπτεται μονάχα από δύο συγγενικά τρίγωνα που αποκαλύπτουν μέρος του torsion plate που κρύβεται εντός της. Σα σχέδιο του Curry 9 παραπέμπει στις low εκδόσεις των περασμένων κωδικών ενώ δε λείπουν κάποιες σχεδιαστικές τσαχπινιές όπως το patch στη γλώσσα α λα Air Jordan VI, ένα μικρό ταμπελάκι στο heel counter αλλά και το ύφος του πίσω μέρους που ναι πιο μυτερό σε σχέση με πέρυσι.
Το Curry 9 μπορεί ήδη να κοσμεί τα πόδια στου Steph Curry όμως δε γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει να διατίθεται στο αγοραστικό κοινό όπως άγνωστη παραμένει κι η αρχική τιμή διάθεσής του.