14 Σεπτεμβρίου 2021

This is why we Kla7! (official photos)

Θα επιμείνουμε κινεζικά αλλά αυτή τη φορά θα μας απασχολήσει ένα signature μοντέλο της Anta Sports. Ο λόγος για το έβδομο κατά σειρά κωδικό της επίσημης συλλογής του Klay Thompson η μακρόχρονη απουσία του οποίου άλλαξε τα δεδομένα στην δυτική περιφέρεια κι όχι μόνο. Η επιστροφή και συνάμα το ντεμπούτο του Klay στο νεόδμητο γήπεδο των Warriors θα συνοδευτεί με τη κυκλοφορία του Anta KT7 που διαδέχεται ίσως το πιο απογοητευτικό μοντέλο της έως τώρα συλλογής.
Το Anta KT7 είναι πανέτοιμο κι όπως φαίνεται έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές στο παπούτσι σε σχέση με ότι μας εμφάνισε πέρυσι η Anta. Πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή η απουσία οποιουδήποτε είδους στραπ! Από κει και πέρα φαίνεται πως θα έχουμε ένα bootie υπόστρωμα το οποίο θα περιβάλλεται από ένα ημιδιάφανο συνθετικό πλαίσιο που η φίρμα έχει ονομάσει Speed Fiber. Η παχιά ενδιάμεση σόλα του KT7 ναι μεν Boost-ίζει όμως πρόκειται για ένα παρόμοιο foam εξού κι ημιδιάφανη TPU μπαριέρα που η εταιρεία καλεί 3D-Hug και περιορίζει μόνο την εξωτερική πλευρά όπως ακριβώς συνέβαινε δηλαδή με τα Adidas Crazy Explosive 2016 και 2017. Ακολουθεί ένα μεγάλο torsion plate από ανθρακόνημα τα άκρα του οποίου σαν μεγάλα φτερά εκτείνονται στο τακούνι του παπουτσιού. Για την εξωτερική σόλα έχουμε μια λεπτή γόμα σε σχήμα "S" όπου φιλοξενείται παρόμοιο μοτίβο με εκείνο που υπήρχε στο KT6. Σα σχέδιο το Anta KT7 αν και αρκετά ψηλότερο απ' όσο μας έχει συνηθίσει η σειρά δείχνει αρκετά εντυπωσιακό παρά το γεγονός πως ο εικονιζόμενος χρωματισμός δε δικαιολογεί κάτι τέτοιο.
Το Anta KT7 όπως και τα τελευταία signatures (361 AG1, Li-Ning CJ1) που σας έχω παρουσιάσει το τελευταίο καιρό από κινεζικές φίρμες, αμφιβάλλω αν θα τα δούμε ποτέ στην ελληνική αγορά.