29 Αυγούστου 2021

It's time for the sequel of AG! (unofficial photos)

Η 361° έχει επανέλθει στα σημερινά μπασκετικά τεκταινόμενα μέσω της συνεργασίας που χει επισυνάψει με τον Aaron Gordon των Denver Nuggets πλέον. Πέρα από τη signature συλλογή που ετοίμασε γι' εκείνον κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου τον προμήθευσε με ουκ ολίγους μπασκετικούς κωδικούς όπως τα ZEN AG, Big Three κ.ά. Οι κριτικές που έλαβε τον AG1 υπήρξαν κάτι παραπάνω από θετικές και γι' αυτό τη νέα σεζόν θα τον δούμε να φορά το sequel της συλλογής του το οποίο δείχνει εξίσου εντυπωσιακό με το πρώτο.
Το 361° AG2 αισθητικά φαίνεται να χει διατηρήσει τις σχεδιαστικές γραμμές του προγόνου έχοντας βέβαια υποβληθεί σε κάποιες ανεπαίσθητες τροποποιήσεις. Για το άνωθεν μέρος της κατασκευής έχουμε ένα meshato πλαίσιο-υπόστρωμα με μπόλικες fuse επιστρώσεις σε αρκετά σημεία του κι ένα εξωτερικό heel counter από TPU. Τη μεγαλύτερη ανανέωση έχει υποστεί η υπόλοιπη κατασκευή που αξιοποιεί τα ίδια υλικά αλλά σε διαφορετικές αναλογίες. Η ενδιάμεση σόλα του AG2 είναι χωρισμένη στα δύο με το έμπροσθεν μέρος να ναι από NFO (Neo Foam Organ) και το πίσω από Qu!kFoam και συνδέονται μεταξύ τους μέσω μιας χιαστής μπαριέρας που η 361 καλεί XX-Keleton. Αυτός ο εν δυνάμει "συνδετήρας" συνεργάζεται με το Qui!kBalance ένα λεπτεπίλεπτο TPU σπιρούνι που πέρσι εκτεινόταν κατά μήκος της περιφέρειας αλλά μόνο απ' την εξωτερική πλευρά. Η σόλα του είναι μονοκόμματη και φέρει ένα κάπως απλοϊκό μοτίβο χάραξης με πληθώρα παράλληλων, pivot point και πλανήτες με προτίμηση κυρίως στον Κρόνο. Σα σχέδιο το 361° AG2 έχει περίπου το ίδιο επιθετικό λουκ με του προκατόχου του αλλά κάπως πιο εξευγενισμένο.
Το 361° AG2 ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα αλλά η τιμή του δεν είναι γνωστή αν και θεωρώ πως θα κυμαίνεται στα επίπεδα του AG1. Αμφιβάλλω αν θα του δούμε ποτέ να διατίθεται στην ελληνική αγορά όπως τόσα και τόσα κινεζικά sneaker brands. Εσείς θα θέλατε να το δείτε κάποια στιγμή στην Ελλάδα??