7 Αυγούστου 2021

Just Witness this! (official photos)

Η δεύτερη συνεπέστερη takedown συλλογή παπουτσιών του LeBron James ή και LeGm (ναι έσταξα το φαρμάκι ναι) είναι η σειρά Witness που δεν αριθμεί τόσα μοντέλα όσα η σειρά Zoom Soldier όμως τα τελευταία δύο χρόνια βαδίζει στα χνάρια της επίσημης σειράς. Μετά τα LeBron Witness 4 και 5 που μεταξύ τους δεν παρουσίαζαν πολλές και ουσιαστικές διαφορές η Nike αναμένεται να κυκλοφορήσει τον διάδοχό τους που ευτυχώς θα είναι κομματάκι ανανεωμένο.
Το Nike LeBron Witness 6 συνολικά σα φιγούρα βαδίζει με συνέπεια στα χνάρια των δύο προγενέστερων κωδικών της σειράς κάτι που προσωπικά με ξενίζει. Για το άνωθεν μέρος της κατασκευής γίνεται ξανά χρήση mesh με την πυκνότερη και πιο ενισχυμένη πλέξη να εκκινεί από το μέσο σχεδόν της σιλουέτας και να καταλήγει στο πίσω μέρος ω σαν τεράστιο εξωτερικό heel counter. Εκείνο το σημείο που επέλεξαν οι σχεδιαστές να αναμορφώσουν πλήρως είναι η ενδιάμεση σόλα η οποία είναι από phylon υλικό όμως θα περιέχει δύο κλασικούς αεροθαλάμους Air σε φτέρνα κι έμπροσθεν κι όχι έναν μεγάλο όπως φαίνεται απ' την εξωτερική μεριά. Αυτό το αντικραδασμικό σύστημα προφανώς επέβαλε την αναμόρφωση της σόλας με το μοτίβο χάραξης μου φέρνει κατά νου τα μοτίβα των Zoom KD 9 και KD X. Σημείο αναφοράς του νέου Witness είναι το πρόσθετο heel counter με τη μορφή clip και τα πτερύγιά του που εκτείνονται στο πλαίσιο. Σα σχέδιο του Witness 6 είναι ελαφρώς πιο περιποιημένο και με αρκετές ενδιαφέρουσες στυλιστικές λεπτομέρειες ιδίως στα πτερύγια, το Λιοντάρι που δεσπόζει στη δερμάτινη (?) κορυφή κάθε γλώσσας ακόμη και το μικρό κομμάτι υφάσματος που προεξέχει στη πρύμνη σαν του Zoom KD 12!
Σχετικά με την αρχική τιμή διάθεσής του Witness 6 καθώς και τη ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία.