25 Αυγούστου 2021

Testing Nike Kyrie Low 4

Με μια επίσημη δήλωση μεταμέλειας των όσων ειπώθηκαν από τον Kyrie Irving σχετικά με το επερχόμενο όγδοο Nike Kyrie συνεχίζεται η συνεργασία των δύο πλευρών. Μια απ' τις πολλές συνεργασίες του "Θείου Ντρου" με την Swoosh είναι η σειρά Low που εν πολλοίς αποτελεί την οικονομικότερη εναλλακτική της premium σειράς. Το τωρινό Low δεν θυμίζει σε τίποτα τα περασμένα μοντέλα όμως είναι σχεδόν copy-paste το Nike Kyrie 7 αλλά κατιτίς φθηνότερο όπως συνήθως συνέβαινε κι ενίοτε πλέον συμβαίνει με τις "κοντές" βερσιόν του βασικού κωδικού της κύριας συλλογής.
Το Nike Kyrie Low 4 τόσο από πλευράς κατασκευής όσο κι από θέμα σχεδιασμού παρουσιάζει ελάχιστες μικροδιαφορές με το μεγάλο αδελφό του. Για το άνωθεν μέρος του Low συνεργάζονται δύο ειδών mesh με εκείνο που βρίσκεται εγκατεστημένο στο έμπροσθεν μισό μέρος να έχει πρόσθετη υποστήριξη. Τα δύο μικρά δάχτυλα που υπάρχουν εκατέρωθεν των πλευρών του Kyrie 7 έχουν συμπτυχθεί κι αντικατασταθεί από ένα ενιαίο TPU πλαίσιο που φαίνεται να ξεπηδά από το toe-cap. Η ενδιάμεση σόλα του Low 4 ναι μεν θυμίζει σε ύφος εκείνη του Kyrie 7 όμως προέρχεται 100% από cushlon συν βέβαια ένα ορθογώνιο θύλακα Zoom Air στο έμπροσθεν μέρος εκεί δηλαδή όπου το 7άρι περιείχε τον Zoom Turbo θύλακα. Το μοναδικό κοινό - κι απαράλλαχτο - σημείο μεταξύ των δύο Kyrie είναι η μορφολογία της εξωτερικής σόλας όπου η χάραξη της προέρχεται από την ανάλυση δεδομένων που χουν συλλεχθεί απ' το αγωνιστικό στυλ του Irving. Σα σχέδιο το Nike Kyrie Low 4 κουβαλάει τα ίδια στυλιστικά στοιχεία και λεπτομέρειες του πολυδιαφημισμένου και σχεδόν ισοϋψούς αδερφού του κάτι που προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο.
Το Nike Kyrie Low 4 όπως προείπαμε είναι μια ελαφρώς οικονομικά προσιτότερη εναλλακτική στη περίπτωση που δε προλάβατε το Nike Kyrie 7 ή δε σας κέρδισε κάποιος από τους χρωματισμούς στους οποίους κυκλοφόρησε. Ακολουθούν τα performing βιντεάκια που αφορούν το εξεταζόμενο μοντέλο ώστε να έχετε γι' αυτό μια πληρέστερη εικόνα σε περίπτωση που κινείστε προς απόκτησή του.