19 Σεπτεμβρίου 2021

Witness the 19th King!! (unofficial photos)

Η κορυφαία ίσως signature συλλογή ενός εν ενεργεία NBAer δεν είναι άλλη απ' αυτή του LeBron James. Ο κατά τεκμήριο πιο επιτυχημένος παίχτης της τελευταίας 15ετίας στην αντίπερα όχθη, διαθέτει τη δεύτερη εμπορικότερη και πιο αναγνωρίσιμη σειρά μπασκετικών μετά τον Michael Jordan. Το Nike LeBron 19 το πρωτοαντικρίσαμε επίσημα στη κινηματογραφική ταινία Space Jam A New Legacy κι έχει επινοηθεί από τον Jason Petrie, τον designer που ευθύνεται για την πλειοψηφία των Nike LeBrons.
Το Nike LeBron 19 εκ πρώτης όψεως όπως έχω δηλώσει και σε παλαιότερη ανάρτησή μου, μου κάνει σαν μια (υπερ)σύγχρονη αναβίωση του Nike LeBron 9. Για το πλαίσιο του παπουτσιού έχει επιστρατευθεί το open-mesh ημιδιάφανο υλικό που έφερε το Air Jordan 34 και πιθανότατα να περιέχει ένα καλτσοειδές bootie υπόστρωμα. Το εντυπωσιακό στην όλη φουτουριστική κατασκευή είναι το tooling της ενδιάμεσης σόλας αλλά κι η μορφολογία της εξωτερικής του σόλας. Βλέπουμε ένα phylon λεπτό στρώμα κάτω απ' το οποίο έχουν προσκολληθεί οι δύο τοπ αντικραδασμικές τεχνολογίες της Nike οι οποίες "συνεργάζονται" στη εν λόγω σειρά τα τελευταία δύο χρόνια με τα LeBron XVII και LeBron XVIII. Στο πίσω μέρος έχουμε έναν double-chambered αεροθάλαμο Air Max περίπου σαν αυτό που κουβαλάει το VaporMax ενώ το έμπροσθεν μέρος καταλαμβάνει απ' άκρη σ' άκρη ένας τεράστιος Zoom Air θύλακας σαν εκείνον που πρωτοείδαμε στο Alpha Dunk αλλά χωρίς κάποιο περιορισμό περιμετρικά του. Συνδετικός κρίκος μεταξύ Air Max-Zoom Air-midsole είναι το λεπτό TPU άγκιστρο το οποίο εκτείνεται μέχρι και το πλαίσιο συμμετέχοντας ενεργά στο lockdown του. Η εξωτερική σόλα είναι αναγκαστικά αρθρωτή με διαφόρων μεγεθών επιφάνειες πρόσφυσης αλλά με κοινό τους χαρακτηριστικό το μοτίβο χάραξης που είναι χιλιάδες nubs στη μορφή του επίσημου λογότυπου του "King". Σα σχέδιο το LeBron 19 είναι εντυπωσιακότατο ακόμη στην κατάμαυρη έκδοση που δεν είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος τις πολλές λεπτομέρειες που φιλοξενούνται στο πλαίσιο.
Η τιμή του Nike LeBron 19 θα αγγίζει τα 200 δολάρια κι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει περί τις αρχές ή τα μέσα Οκτώβρη!