6 Ιανουαρίου 2016

Air Jordan VI (Maroon)

Εξαιρετική χρονιά! Κάπως έτσι φαντάζομαι το τίτλο της έκθεσης πεπραγμένων της Jordan Brand για το 2015 όπου είδαμε αρκετές κυκλοφορίες νέων παπουτσιών αλλά και ορισμένες εντυπωσιακότατες επανεκδόσεις παλαιότερων κλασικών μοντέλων της. Το περίφημο remastered project που ανακοίνωνε πέρυσι τέτοια εποχή η Jordan Brand εκκίνησε με το δαιμονισμένο "45άρι" Air Jordan X με τη σκυτάλη στη συνέχεια να παίρνουν το signature μοντέλο του Bugs Bunny (Air Jordan VII) και φυσικά το θρυλικό Air Jordan I "Chicago". Εν μέσω κατακαλόκαιρου "έσκασε μύτη" το Air Jordan VII "Bordeaux" και το Νοέμβριο μία ακόμη All Star Game έκδοση, το "Aqua" Air Jordan VIII. Κάμποσες μέρες όμως πριν ολοκληρωθεί το 2015, η Jordan μας επιφύλασσε ένα αξιομνημόνευτο photo finish με τη κυκλοφορία ενός ακόμη εξαριού σε έναν ξεχασμένο og χρωματισμό που είχαμε να δούμε από το 1991, το Air Jordan VI "Maroon".
Το έκτο μοντέλο της σειράς Air Jordan είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πρώτο δαχτυλίδι του Michael Jordan το 1991. Καθ΄ οδόν προς τη κατάκτηση του πρώτου τίτλου του, φόρεσε μόνο τρεις og χρωματικές εκδόσεις του μοντέλου του, τα "Black" και "White Infrared" και το "Carmine". Οι μοναδικές εκδόσεις που δε προτιμήθηκαν ήταν οι "Maroon" και "Sport Blue" με τη τελευταία να μη προτιμάται λόγω χρωμάτων της. Το Air Jordan VI "Maroon" δε φορέθηκε ποτέ σε επίσημο αγώνα του MJ παρά μόνο σε μια φωτογράφηση για κατάλογο της Nike μαζί με άλλα προϊόντα εκείνης της εποχής. Τι κάνει όμως τo συγκεκριμένο μοντέλο τόσο ξεχωριστό? Αρχικά το γεγονός ότι εν έτη 2015 επανεμφανίζεται το "Maroon" για πρώτη φορά μετά τη πρώτη κυκλοφορία του το προϊστορικό 1991, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για την Jordan Brand. Ο βασικότερος όμως λόγος που το κάνει ιδιαιτέρως ξεχωριστό είναι η επανεμφάνιση του κλασικού λογοτύπου "Nike Air" στα σημεία που δικαιωματικά του ανήκουν παρά τη "καταπάτηση" που χει κάνει ο Jumpman δύο δεκαετίες τώρα. "Nike Air" σε φτέρνες, σε εσωτερικές σόλες καθώς και στις κλειδοθήκες για τα κορδόνια, σου δίνουν την ψευδαίσθηση πως πρόκειται για ένα μπασκετικό που ταξίδεψε με τη μηχανή του χρόνου από το 1991! Πραγματικά συναρπαστικό το φινάλε για το 2015!
Για κείνους πάντως που θέλουν να πληροφορηθούν περισσότερα σχετικά με το μοντέλο Air Jordan VI μπορούν κάλλιστα να κλικάρουν στο λίνκ που ακολουθεί και να επισκεφτούν την ανάρτηση με την εκτενέστατη αναφορά μου σχετικά με αυτό http://greeksneakcollector.blogspot.com/2014/09/air-jordan-vi.html