1 Ιανουαρίου 2016

Τα σημαντικότερα μοντέλα για το 2016 (part 1)

Μπορεί κάθε τέλος έτους να μη καταρτίζω μια προσωπική λίστα με τα δέκα κορυφαία μπασκετικά που κυκλοφόρησαν τη τρέχουσα χρονιά όπως κάνουν εκατοντάδες άλλοι sneakerheads ανά το κόσμο παρ' όλα αυτά όμως έχω καθιερώσει μια διαφορετική και κατά τη γνώμη μου πιο ενδιαφέρουσα λίστα. Κατά τις πρώτες μέρες κάθε νέου έτους δημοσιεύω μια ανάρτηση με τα δέκα σημαντικότερα μοντέλα που αναμένουμε περισσότερο να δούμε κατά το πρώτο εξάμηνο ενώ στα μέσα καλοκαιριού ακολουθεί και εκείνη για το εναπομείναν έτος. Έτσι και φέτος μένοντας πιστός στις παραδόσεις τόσων πολλών χρόνων (δύο!!) αποφάσισα η σχετική λίστα να είναι και η πρώτη μου ανάρτηση για το 2016.
Στη δεκάδα που φιλοξενώ υπάρχουν καλούδια από διάφορες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των μπασκετικών υποδημάτων. Η μερίδα του λέοντος δικαιολογημένα ανήκει στη Nike και τη Jordan Brand ωστόσο υπάρχουν μοντέλα και από την Adidas αλλά κι ένα από την Reebok. Από την δεκάδα μου, τέσσερα είναι ρετρό εκδόσεις με το ένα εξ' αυτών μάλιστα να είναι πραγματικά μυθικό μοντέλο για κάποιον που διανύει τη τέταρτη δεκαετία ζωής του. Επίσης, θα δείτε και τρία μοντέλα που αν και κυκλοφόρησαν το 2015 θα εμφανιστούν και το 2016 σε μια κατά πολύ αναβαθμισμένη εκδοχή τους.
Για μια ακόμη φορά να αναφέρω πως η σχετική λίστα απαρτίζεται καθαρά από προσωπικές επιλογές και χει σχηματιστεί βασιζόμενος στις ημερομηνίες που χουν ανακοινωθεί είτε επισήμως είτε ανεπισήμως ότι θα κυκλοφορήσουν τα συγκεκριμένα πατούμενα στην αγορά. Καλή Χρονιά!

Air Jordan IV (White Cement)

Air Jordan IV (Dunk from Above)

Adidas Crazy Light Boost 2.5

Adidas D Rose 6 (Primeknit Edition)

Nike Kobe 11 (Achilles Heel)

Nike Air More Uptempo

Nike HyperRev 2016

Air Jordan XXX

Reebok Question Mid

Adidas J Wall 2 (Primeknit Edition)