17 Ιανουαρίου 2016

Testing Adidas D Lillard 2

Πέρυσι είχαμε μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα τη κυκλοφορία τεσσάρων νέων signature μπασκετικών σειρών με τους Stephen Curry, Kyrie Irving, Damien Lillard και John Wall να αποκτούν τα πρώτα ολοδικά τους παπούτσια. Εκ των τεσσάρων οι τρεις τελευταίες απαρτίζουν μια ξεχωριστή και νεοσύστατη κατηγορία, αυτή των low budget signature μπασκετικών. Και τα τρία στάθηκαν επάξια απέναντι σε ακριβότερες και ωριμότερες signature σειρές με το J Wall 1 τελικώς να αναδεικνύεται νικητής σε αυτή τη κατηγορία. Φέτος όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά με το Adidas D Lillard 2 να θεωρείται ήδη από πολλούς ως η καλύτερη επιλογή για το 2016.
Η Adidas μάλλον διανύει μια απ' τις καλύτερες περιόδους της σε ότι έχει να κάνει με αθλητικά υποδήματα (πχ. Ultra Boost) αλλά και πιο συγκεκριμένα με τα μπασκετικά της μοντέλα. Το φετινό D Lillard 2 ήρθε για να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα που άφησε πίσω του ο πρωτότοκος και με νέες τεχνολογίες αλλά και ολόφρεσκο παρουσιαστικό δείχνει να τα καταφέρνει. Το κέλυφος του είναι συνδυασμός textile, suede και mesh με το πρώτο συστατικό του να κλέβει τις εντυπώσεις καθώς μιλάμε για low budget παπούτσι ενώ εσωτερικά υπάρχει κλασικά Techfit bootie. Για έξτρα ασφάλεια και υποστήριξη υπάρχουν ένα μεγάλο heel counter και δύο πλαστικά τμήματα στο μέσο της γλώσσας, τα μοναδικά σημεία που θυμίζουν κάτι από το προκάτοχό του. Όλο αυτό το "πακέτο" βρίσκεται εγκατεστημένο πάνω σε μια σόλα από αφρώδες υλικό που καλείται Bounce τεχνολογία και όχι δεν έχει κάποια σχέση με το Bounce που χαμε δει σε παλαιότερες σειρές (Adidas Garnett). Τέλος, στο ισόγειο υπάρχει μια σόλα από λάστιχο Continental, με τη χάραξή της να είναι υπερβολικά λεπτομερής.
To Adidas D Lillard 2 μπορεί να μην έχει εφοδιαστεί με κάψουλες Boost, μπορεί να μη διαθέτει τη περίτεχνη ύφανση του Primeknit, εν τέλει όμως καταφέρνει να ναι και λειτουργικότατο και οικονομικά προσιτότερο από πολλά premium μοντέλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Σύμφωνα με την σελίδα της Adidas στο Facebook το παπούτσι αναμένεται στην Ελλάδα στις 22 Γενάρη και όσοι τρελοί προλάβετε. Μιας κι έχουμε μερικές μέρες μπροστά μας καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε το βιντεάκι που ακολουθεί ώστε να τσεκάρετε τι σας περιμένει και αν αξίζει της προσοχής αλλά και των χρημάτων σας το δεύτερο D Lillard.