20 Ιανουαρίου 2016

Testing Nike Kobe XI

Το πιο πολυαναμενόμενο signature μπασκετικό γι' αυτή τη σεζόν είναι αναμφισβήτητα το Nike Kobe XI. Αυτό είναι το παπούτσι που θα "συντροφεύει" τον Κobe Bryant στην εικοστή και τελευταία σεζόν του τοτέμ των Los Angeles Lakers και γι' αυτό το λόγο θεωρείται ξεχωριστό. Η σπέκουλα που υπήρχε εδώ κι ένα χρόνο περί συμμετοχής του Tinker Hatfield στο σχεδιασμό του ενδέκατου Nike Kobe τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε και δικαιολογημένα κατ' εμέ μιας και τα "πνευματικά δικαιώματα" της συγκεκριμένης σειράς ανήκουν εξ' ολοκλήρου στον Eric Avar.
Και αφού κατάφερα να συνδυάσω στο πρόλογό μου μυθικές ατάκες των Χατζηγεωργίου και Σκουντή πάμε στα του παπουτσιού. Πρόκειται για ένα ακόμη κοντό Kobe που ίσως και να είναι το πιο ποδοσφαιρικό και πιο μινιμαλιστικό της μέχρι τώρα signature σειράς του Black Mamba. Η έκδοση που παρουσιάστηκε προ λίγων ημερών είναι premium αφού φέρει κέλυφος που είναι κατασκευασμένο από Flyknit υλικό. Κατά την εταιρεία πρόκειται για ανώτερης ποιότητας Flyknit στο οποίο περιλαμβάνονται νήματα από θερμοπλαστική πολυουρεθάνη γνωστότερη και ως TPU (Thermoplastic Polyurethane), ενώ δε λείπουν φυσικά τα νήματα Flywire. Για αντικραδασμική προστασία προτιμήθηκε η "περπατημένη" λύση της αποσπώμενης ενδιάμεσης σόλας από Lunarlon υλικό ελαφρώς όμως τροποποιημένης. Κι αυτό γιατί στο έμπροσθεν μέρος της διαθέτει χάραξη σύμφωνα με τη Nike Free τεχνολογία ενώ στη βάση της φτέρνας υπάρχει ένας παχύς θύλακας Zoom Air. Και αν δε με πιστεύετε δεν έχετε παρά να κοιτάξετε το παπούτσι από κάτω μιας και η εντελώς διάφανη εξωτερική σόλα δεν αφήνει τίποτα κρυφό. Σε ότι έχει να κάνει με το σχεδιασμό του Kobe XI θα έλεγα πως πέραν του εντυπωσιακά μινιμαλιστικού παρουσιαστικού του το παπούτσι θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το Kobe 8, πράγμα εντελώς αδικαιολόγητο για signature τέτοιας ιστορικής σημασίας.
Το Nike Kobe XI συστήθηκε επισήμως στο κοινό στις 12 Δεκεμβρίου του 2015, σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Los Angeles. Η Nike για μια ακόμη φορά αποφάσισε να παρουσιάσει μοντέλο Kobe σε έναν αταίριαστο με τα χρώματα των Lakers χρωματισμό που φέρει όμως κάτι από Ελλάδα. Το κατακόκκινο Kobe XI έχει το παρατσούκλι "Achilles Heel" σε μια προσπάθεια να ταυτιστεί το τρωτό σημείο του Mamba με εκείνο του αντίστοιχου Ομηρικού ήρωα. Το παπούτσι διατίθεται ήδη και στην ελληνική αγορά και προτού προβείτε στο απονενοημένο διάβημα (ήτοι αγορά του), καλό θα ταν να ρίξετε μια ματιά στα δύο βίντεο που ακολουθούν. Αχίλλειος πτέρνα του παπουτσιού απ' ότι λένε και οι παρακάτω πανεπιστήμονες, η πρόσφυσή του.