10 Ιανουαρίου 2016

Τρία νέα μοντέλα από την Adidas για τη περίοδο 2016-2017 (?)

Χωρίς να χουν καλά καλά συμπληρωθεί οι πρώτες δέκα μέρες του νέου έτους, ο ρυθμός των ειδήσεων σχετικά με τα νεότερα μπασκετικά που θα δούμε μέσα στο 2016 είναι καταιγιστικός. Πριν από μερικές μέρες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μερικές φωτογραφίες που παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα που έχει ήδη σχεδιάσει η Adidas για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Σε αυτές απεικονίζονται το Adidas Crazy Light Boost 2016, το Adidas Crazy Explosive και το έβδομο μοντέλο της premium σειράς D Rose. Τώρα το κατά πόσο οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι επίσημες ή αν είναι προϊόν φωτομοντάζ όπως λένε και οι δημοσιογράφοι δε το γνωρίζω. Εύχομαι μόνο αυτή τη φορά να μη τη ξαναπατήσω όπως συνέβη με το LeBron 13.
Στα των παπουτσιών τώρα θα παρατηρήσετε πως πρόκειται για τρία μοντέλα που φέρουν πλήρη σόλα από μικροκάψουλες Boost. Ήταν λαϊκή απαίτηση εδώ και καιρό όλα τα μπασκετικά μοντέλα της Adidas να φέρουν full Boost και απ' ότι φαίνεται αυτό θα πραγματοποιηθεί. Το Adidas Crazy Light Boost 2016 φέρει ένα ιδιόμορφο κέλυφος από jacquard (?) υλικό, full Boost, ένα μικρό TPU heel cup με τα Three Stripes επάνω και τέλος σόλα από λάστιχο Continental. Το Adidas Crazy Explosive είναι μάλλον νέα σειρά αν και υποθέτω πως αρχικώς προοριζόταν για να ναι το επόμενο signature του John Wall όμως η καθυστέρηση στην ανανέωση της συνεργασίας του με την γερμανική εταιρεία οδήγησαν σε πρόωρη αλλαγή του ονόματός του. Το νέο μοντέλο φέρει κέλυφος από Primeknit υλικό και χει για "παρέα" του bootie εσωτερικό, μεγάλο TPU heel plate που εκτείνεται μέχρι εμπρός, περιμετρικό (?) shank plate και φυσικά full Boost. Τέλος, εμφανίζεται το Adidas D Rose 7 που για το κέλυφος του έχει χρησιμοποιηθεί engineered mesh σε συνδυασμό με μικρό TPU heel plate πίσω και ανατομικό κολάρο (ίσως Techfit) ενώ ακολουθούν ένα περίεργο X-bar shank και φυσικά full Boost. Σε μια φωτογραφία πάντως θα δείτε πως πιθανότατα το D Rose 7 να κυκλοφορήσει και με Primeknit υλικό αντί mesh.
Η Adidas κάνει μια στροφή 180 μοιρών όσον αφορά το σχεδιασμό των μπασκετικών της παπουτσιών κάτι για το οποίο προφανώς και ευθύνονται οι νεοπροσληφθέντες - και με προϋπηρεσία στην Nike - σχεδιαστές της. Και τα τρία μοντέλα δείχνουν σμιλεμένα και γυμνασμένα με αρκετές παχιές γραμμές ενώ οι Three Stripes κάνουν τη θριαμβευτική τους επανεμφάνιση σε ορατά σημεία των μπασκετικών της παπουτσιών μετά από αρκετό διάστημα απουσίας τους.