29 Αυγούστου 2024

Pretty simple, pretty Skechers! (official photos)

Αρχές Αυγούστου σας είχα αποκαλύψει τις πρώτες φωτογραφίες του νεότερου κι ίσως πιο premium μπασκετικού της Skecher, το SKX Reign και σειρά παίρνει τώρα η οικονομικότερη πρότασή της το SKX Nexus. Αν κρίνω από το παρουσιαστικό δε το θεωρώ ως τη συνέχεια του Resagrip αλλά σαφέστατα κάτι πολύ πιο ανάλαφρο.
Το Skechers SKX Nexus είναι μια εξαιρετικά απλουστευμένη κατασκευή που κυρίως η Nike συνηθίζει να μας προσφέρει τα τελευταία χρόνια. Το πλαίσιο απαρτίζεται από διπλού τύπου mesh με την πυκνότερη πλέξη να αξιοποιείται για το πίσω μέρος του μοντέλου δηλαδή φτέρνα-κολάρο κι όλη τη γλώσσα με όλο το υπόλοιπο τμήμα του πλαισίου να καταλαμβάνεται από open-mesh. Σύμφωνα με τα επίσημα λεγόμενα της φίρμας η ενδιάμεση σόλα του είναι από 5ης γενιάς foam χωρίς δηλαδή κάποια πιασάρικη ονομασία κι αγνώστων αγωνιστικών επιδόσεων. Εκεί που δεν έκαναν καθόλου τσιγκουνιές ήταν στη γόμα της εξωτερικής του σόλας αφού και πάλι έχουμε Goodyear γόμα για ένα πολύ απλό μοτίβο χάραξης με ομάδες παράλληλων γραμμών που αλλάζουν κλίση ανάλογα με το σημείο που εξυπηρετούν. Σα σχέδιο το Nexus δεν είναι κάτι το ουαου με τη διχρωμία του πλαισίου να κάνει όλη τη δουλειά.
Το Skechers SKX Nexus είναι ότι πιο basic μας έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα η εταιρεία και επ' ουδενί δε δικαιολογεί τα 100 δολάρια που χουν οριστεί ως αρχική του τιμή. Θα ναι βέβαια κλεψιά αν το bouce και το γενικότερο performing του είναι πάνω του μετρίου!