7 Αυγούστου 2024

Here comes the 3rd Taatum! (unofficial photos)

Στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση μεταξύ των Η.Π.Α. και της Βραζιλίας, ο "ρηγμένος" σε χρόνο συμμετοχής στο τουρνουά ονόματι Jason Tatum πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του τρίτου μοντέλου της signature συλλογής του. Εδώ και καιρό είχαν εμφανιστεί φωτογραφίες του νεότερου Tatum αλλά μέσα μου ήλπιζα πως η τελική μορφή του παπουτσιού θα διέφερε ελαφρώς αν όχι ριζικά όμως τζίφος.
Το Jordan Tatum 3 από πλευράς εμφάνισης έχει στοιχεία που θυμίζουν το Tatum 2 αλλά από κει και πέρα η εικόνα του δείχνει εντελώς μα εντελώς ανακατεμένη. Το πλαίσιο του συνίσταται από κομμάτια συνθετικού δέρματος και mesh μπλεγμένα κάπως ακανόνιστα που ειλικρινά δε βγάζω άκρη στο συγκεκριμένο χρωματισμό. Αυτό που πιθανό να κληρονόμησε από το Tatum 3 είναι το tooling της ενδιάμεσης σόλας που λογικά θα ναι από cushlon foam δεύτερης γενιάς μαζί με ένα Zoom Air strobel θύλακα που θα καλύπτει όλο το πέλμα. Για την εξωτερική του σόλα έχουμε και πάλι συγκεκριμένα σημεία (μπροστά και φτέρνα) με πρόσθετη γόμα που φέρουν herringbone μοτίβο συν γυμνό foam κυρίως στο μέσο της. Σχεδιαστικά το Tatum 3 είναι ότι πιο ντεκαβλέ (συγνώμη για την έκφραση) έχει παρουσιάσει εδώ και χρόνια η Jordan Brand τόσο σε team model όσο και σε signature συλλογή. Ίσως σε κάποιο άλλο χρωματισμό να άλλαζα γνώμη κάτι που θεωρώ εξαιρετικά απίθανο.
Το Jordan Tatum 3 θα κυκλοφορήσει το αργότερο αρχές φθινοπώρου στη τιμή των 125 δολαρίων και το πολυβλέπω να τραβάει εμπορικά οπότε σίγουρα θα πάει γρηγορότερα του αναμενόμενου στα outlets. Cop or drop?