3 Αυγούστου 2024

Making shorter a classic!! (official photos)

Η Nike επιχειρεί το τελευταίο διάστημα τη κυκλοφορία νέων προϊόντων που χουν σημείο αναφοράς ορισμένες από τις διαχρονικότερες μπασκετικές της σιλουέτες. Ένεκα των Ολυμπιακών Αγώνων τη τιμητική του έχει ίσως το εμβληματικότερο μπασκετικό που χει παρουσιάσει στους Αγώνες, το iconic Nike Air More Uptempo "Olympic". Αφού λοιπόν παρουσιάστηκε πέρυσι η Low εκδοχή της Ambush, τι καλύτερο φέτος να έχουμε μια ορίτζιναλ κοντή εκδοχή του μοντέλου που να μοιάζει περισσότερο στο αψηλό αδερφάκι του.
Το Nike Air More Uptempo Low είναι για μένα η αυθεντική low-top βερσιόν που πιθανόν να βλέπαμε πίσω το 1996 αν η swoosh τολμούσε να το κυκλοφορήσει όπως συνήθιζε να κάνει τότε με όλα τα ψηλά μπασκετικά της. Συνθετικό δέρμα σα βάση αλλά χωρίς πρόσθετα κομμάτια δέρματος να σχηματίζουν τα γράμματα της λέξης "AIR" που διακοσμεί και τις δύο πλευρές. Αντ' αυτού έχουμε mesh με γεμισμένο foam να ξεχειλίζει από το πλαίσιο δίνοντας μια απόλυτα πετυχημένη ψευδαίσθηση. Επίσης, απουσιάζουν τα πασίγνωστα bungees που βρίσκονταν στη γλώσσα όπως κι οι μικροί γάντζοι που υπήρχαν μεταξύ των γραμμάτων. Κρίνοντας απ' τις φωτογραφίες θεωρώ πως όλη η υπόλοιπη κατασκευή είναι πιστό αντίγραφο του ορίτζιναλ κωδικού.
Το Nike Air More Uptempo Low αποτελεί μια αξιοπρόσεχτη και όμορφη εναλλακτική κάτι που σπανίως συμβαίνει με τη Nike αφού περισσότερο προτιμά να κανιβαλίζει χρωματικά τα all-time classic μοντέλα της. Cop or drop?