31 Αυγούστου 2024

Reebok turns on the Engines!! (unofficial photos)

Η Reebok φιλοδοξεί να επανέλθει στη κατηγορία των μπασκετικών όπου μεγαλούργησε και κυριάρχησε σε προπερασμένες δεκαετίες με μερικά σούπερ iconic μοντέλα ιδίως στα 90s κατά τη ταπεινή μου γνώμη. Πριν λίγες μέρες η Reebok στο μπασκετικό της λογαριασμό στο instagram έδωσε μια ιδέα σχετικά με το τι επίκειται σύντομα και χαράματα σήμερα είδαμε τι μας επιφυλάσσει. Στα πόδια της rookie Angel Reese είδαμε αυτό το ασημόμαυρο ζευγάρι με τη κωδική ονομασία Engine A!
Reebok Engine A λοιπόν, μια ονομασία πολύ old-school οπότε εγκρίνεται 100%! Σχεδιαστικά τώρα είναι ένα low-top μπασκετικό με αέρα από late 90s άντε αρχές 2000 όπου κατασκευαστικά είναι ότι περιμέναμε από ένα σύγχρονο μοντέλο. Το πλαίσιο αποτελείται κυρίως από screen mesh ενισχυμένο με συνθετικά υλικά (βλέπετε το εξωτερικό heel counter) και φυσικά μπόλικο fuse με μεταλλιζέ υφή! Η ενδιάμεση σόλα έχει εξοπλιστεί με αρκετά καλούδια σα το παλαιό μεν αλλά εκσυγχρονισμένο ERS σύστημα με τους τέσσερις κρυμμένους κυλίνδρους στη φτέρνα συν ένα εσωτερικό στρώμα από FloatRide foam κι όλα αυτά έχουν εγκλωβιστεί σε ένα σκληρότερο foam. Για την εξωτερική σόλα τα πράγματα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα αλλά από τη ασπρόμαυρη φώτο διακρίνουμε herringbone και κοιλότητες όπως αυτή στη φτέρνα όπου φαίνεται άλλωστε και το torsion plate. Σα σχέδιο το Engine A είναι αρκετά προσεγμένο με τα μικρά Vector σήματα να είναι διακριτικά τοποθετημένα.
Το Reebok Engine A αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025, εγώ πιθανολογώ πέριξ του All-Star Game, με τη τιμή του να είναι προς το παρόν άγνωστη. Πως σα φαίνεται η νέα προσπάθεια της Reebok μετά από μια δεκαετία όπου απέχει?