7 Νοεμβρίου 2020

Curry gEIGHTs independent!! (official photos)

Ο Stephen Curry την περασμένη σεζόν αναμενόταν να πάρει στις πλάτες του την ομάδα των Golden State Warriors ύστερα από τη φυγή του Kevin Durant και με τον "Splash Brother" του να βρίσκεται στην ανάρρωση λόγω τραυματισμού όμως κι εκείνος οδηγήθηκε κακήν κακώς στα πιτς έχοντας προλάβει να αγωνιστεί σε μόλις 5 ματς. Η νέα σεζόν σηματοδοτεί για τον Stephen ένα νέο ξεκίνημα τόσο εντός όσο κι εκτός παρκέ. Στα εξωαγωνιστικά νέα o δις-MVP και ηγέτης των Warriors θα αποκτήσει το δικό του namebrand υπό η σκέπη της Under Armour μια κίνηση που έχουμε να δούμε απ' την εποχή που ιδρύθηκε η Jordan Brand.
Το Under Armour Curry 8 γίνεται λοιπόν το πρώτο μοντέλο της νεοϊδρυθείσας και θυγατρικής εταιρείας της Under Armour και γι' αυτό το σπάνιο γεγονός η φίρμα κατασκεύασε ένα αν μη τι άλλο ξεχωριστό μοντέλο. Σύμφωνα με την UA το Curry 8 θα ζυγίζει περί τα 263 γραμμάρια κι είναι ελαφρύτερο από το 37% όλων των signature παπουτσιών που διατίθενται αυτή τη περίοδο στην αγορά. Αυτό οφείλεται κατά το ήμισυ στο άνωθεν μέρος της κατασκευής που φέρει ένα ενιαίο ελαστικό πλεκτό παρόμοιο με αυτό που διέθεταν τα Curry 4 και Curry 6 συμπεριλαμβανομένων πλευρικών στρώσεων από συνθετικό δέρμα εκατέρωθεν των πλευρών αλλά κι ενός εξωτερικού τριγωνικού heel counter. Τα πράγματα από την ενδιάμεση σόλα και προς τα πατώματα είναι ολοκαίνουργια αλλά δεν πρόκειται για μια καινοτομία άνευ προηγουμένου. Η ενδιάμεση σόλα έχει συμπτυχθεί με την εξωτερική με το βασικό υλικό δόμησή της να είναι ένα ολοκαίνουργιο υλικό που καλείται Flow. Η σύμπτυξη της midsole+outsole έχει ως αποτέλεσμα το μοτίβο χάραξης (ψηφιοποιημένη μορφή του συνδυασμού herringbone-οβάλ κύκλων) να έχει "σκαλιστεί" επάνω στη midsole ενώ εντός αυτής βρίσκεται ενσωματωμένο ένα carbon plate για τη σταθεροποίηση του ποδιού. Η UA ισχυρίζεται πως το Flow φέρει 22% περισσότερη πρόσφυση από το τυπικό καουτσούκ και δεν τσακίζει. Το Curry 8 δε θα θυμίζει σε τίποτα τον προηγηθέν κωδικό της συλλογής (Curry 7) όμως μάλλον παραπέμπει σε μια ανανεωμένη εκδοχή του Curry 4. Στο παπούτσι κάνει ντεμπούτο και το ολοκαίνουργιο λογότυπο του "ανεξάρτητου" πια Curry που ομολογουμένως δείχνει πιο προσεγμένο και αρκετά ευφάνταστο. 
H Under Armour θεωρεί πως το Curry 8 είναι "The greatest performance improvement in basketball histoyr. Ever", μια τολμηρή ομολογουμένως διαπίστωση αλλά αν δε παινέψεις το σπίτι σου...! Το Curry 8 αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο πριν την έναρξη την αγωνιστική περιόδου στο NBA κι η τιμή του θα είναι κάπως "τσιμπημένη".