30 Νοεμβρίου 2020

Well hello again commisioner Gordon!! (unofficial photos)

O μυστακοφόρος και πρώην Κέλτης στο νέο του ξεκίνημα στη Charlotte θα έχει για συντροφιά του νέα μπασκετικά με την υπογραφή του. Παρά το γεγονός πως θα βρίσκεται στην ομάδα που ναι ιδιοκτήτης ο GOAT, θα προβάρει τα ολοκαίνουργια Anta GH2 τα οποία ήδη διατίθενται στις ασιατικές αγορές και ευελπιστούμε να δούμε κάποια στιγμή και εδώ αλλά μάλλον δεν...! Μετά τα διθυραμβικά σχόλια που έτυχε ο πρώτος κωδικός της επίσημης συλλογής του Gordon Hayward ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα υπήρχε και συνέχεια. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα σίκουελ το οποίο βαδίζει στα χνάρια που άφησε το πρώτο GH.
Ένας επίσημος διάδοχος οφείλει να ακολουθεί κι ενίοτε να υπερβαίνει τα στάνταρντ που έθεσε ή έθεσαν περασμένοι κωδικοί κι αυτόν τον απαράβατο κανόνα δείχνει να ακολουθεί το Anta GH2. Έχει σχεδόν το ίδιο μπόι με το GH1 και τα υλικά κατασκευής όσον αφορά το πλαίσιο φαίνονται κάπως διαφοροποιημένα και πιο premium. Αυτό ίσως και να οφείλεται στην έκδοση που βλέπουμε στις εικόνες. Το κάθετο σήμα της εταιρείας που κοσμούσε το πίσω μέρος του GH1 έχει μετατοπιστεί προς το μέσο του νέου μοντέλου έχοντας λειτουργικότερο ρόλο μιας και συμμετέχει στο lockdown ενώ αποτελεί προέκταση του torsion plate που περιέχει. Από και πέρα εικάζω πως για τη δόμηση της ενδιάμεση σόλας του θα αξιοποιείται το ίδιο foam με πέρυσι παρά τα επιπλέον κιλάκια που της έχουν προστεθεί. Πέρα για πέρα εντυπωσιακή δείχνει η εξωτερική του σόλα που συνδυάζει ημιδιάφανη και συμπαγή γόμα και με το μοτίβο χάραξης να ναι παρόμοιο μ' αυτό του GH1. Σα σχέδιο το Anta GH2 εκπέμπει στιβαρότητα κι χει ένα πιο επιθετικό παρουσιαστικό και χωρίς υπερβολή θα μπορούσε να λεχθεί ότι πρόκειται για μια elite βερσιόν του GH1. Τέλος, εγκρίνεται από μένα το φρεσκάρισμα που επιχειρήθηκε στο λογότυπο του αθλητή με τη προσθήκη ενός καρδιογραφήματος!
Θεωρώ απίθανο να δούμε στην Ελλάδα κάποια από τις signature συλλογές τις Anta όπως αυτή του Gordon Hayward οπότε όσοι επιθυμείτε να το προμηθευτείτε μάλλον θα πρέπει να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο.