21 Νοεμβρίου 2020

Linsanity strikes back! (official photos)

Τον Φεβρουάριο του 2012 ένας απόφοιτος του Harvard θα έφερνε τα πάνω-κάτω στο NBA ενώ τσουνάμι αισιοδοξίας θα κατέκλυζε την πόλη που δε κοιμάται ποτέ. Κι όχι, δεν αναφέρομαι στον Carmelo Anthony αλλά στο νέο ήρωα την ομάδα των Knickerbockers και απόφοιτο του Harvard τον μαγευτικό Jeremy Lin. Το κύμα "Linsanity" δυστυχώς δε κράτησε για πολύ καιρό κι ο αμερικανοταιβανέζος γκαρντ μετακόμιζε από πόλη σε πόλη αναζητώντας την Ιθάκη του την οποία και βρήκε στη Κίνα αφού πρώτα αναδείχθηκε πρωταθλητής με τους Toronto Raptors. Ένα απ' τα εμπορικότερα ονόματα της κινεζικής λίγκας απέκτησε προ ολίγων ημερών το πρώτο του signature παπούτσι από την άσημη στο ευρύ κοινό Xtep.
Το Xtep JLin One είναι η επίσημη ονομασία του πρώτου κωδικού της νεοσύστατης συλλογής. Το JLin είναι ένα low-top μπασκετικό το οποίο σχεδιάστηκε από τον Jeff Anderson κι είναι εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα καλούδια. Σύμφωνα με την κινεζική φίρμα το άνωθεν μέρος του είναι από ένα είδος knit το οποίο στα μάτια δείχνει περισσότερο σαν textile mesh. Σημείο αναφοράς του μοντέλου είναι το εξωτερικό heel counter αλλά και το επίσης από TPU υλικό πλαϊνό του πτερύγιο που σκοπός του είναι να εμποδίζει τις δυσάρεστες μετατοπίσεις του πέλματος. Η ενδιάμεση σόλα του JLin είναι από ένα foam που χει αναπτύξει η ίδια η Xtep ενώ στη περιοχή του μεταταρσίου φιλοξενεί κι ένα crash pad στα πρότυπα του Zoom Air θύλακα. Για τη χάραξη της εξωτερικής του σόλας δεν διακρίνουμε κάποιο ευφάνταστο μοτίβο χάραξης καθώς προτίμησαν να κινηθούν στα σίγουρα. Σχεδιαστικά θα έλεγα ότι γραμμές του θυμίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό κωδικούς της signature σειράς του Klay Thompson, του μεγάλου άτυχου - και - της φετινής σεζόν. Το επίσημο λογότυπο του παίχτη που στέκεται στη κορυφή της γλώσσας δεν είναι κάτι νέο αλλά το κληρονόμησε από τη πολυετή θητεία του στην Adidas όπου φόρεσε αρκετούς μη-signature κωδικούς της σα τα CrazyQuick 2, Crazy Explosive LowCrazy Light Boost 2015, Crazy Light Boost 2016 και σχεδόν πάντα σε PE χρωματισμούς όπου ταίριαζαν αρμονικά με τα χρώματα της εκάστοτε ομάδας στην οποία αγωνιζόταν. 
Το Xtep JLin One κυκλοφορεί ήδη στις ασιατικές αγορές και μάλιστα έχει παρουσιαστεί ήδη σε κάμποσους χρωματικούς συνδυασμούς και με τη τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 115 και 120 δολαρίων. Λέτε το παπούτσι αυτό να φέρει γούρι στο Linsanity και να τον δούμε ξανά στα γήπεδα του NBA?