13 Νοεμβρίου 2020

Adapting to the new era!! (official photos)

Πριν από 25 περίπου χρόνια, το Air Jordan 11 πραγματοποιούσε το μεγάλο του ντεμπούτο στο μπασκετικό κόσμο φιγουράροντας στα πόδια του Michael Jordan κατά τη διάρκεια της πρώτης (κι αυθεντικής) επιστροφής του στο άθλημα που λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος. Ενάντια στην θέληση του σχεδιαστή Tinker Hatfield, ο G.O.A.T. επέλεξε να φορέσει το "λουστρινί" πρόωρα προκαλώντας μια φρενίτιδα στους απανταχού sneakerheads και θέτοντας παράλληλα τις βάσεις γι' αυτό που είναι αναμφισβήτητα το πιο κομψό και περιζήτητο παπούτσι μπάσκετ στην ιστορία του εν λόγω αθλήματος.
Στα πλαίσια εορτασμού της 25ης επετείου του Air Jordan 11, η Jordan Brand επέλεξε να ετοιμάσει μια πολύ ιδιαίτερη έκδοση ενσωματώνοντας σ' αυτό την τεχνολογία Nike Adapt. Όπως συνέβη και με προηγηθέντα Adpat υποδήματα όπως το Adapt BB 2.0 και το Adapt Auto Max, το Air Jordan 11 Adapt μπορεί να σφίξει και να χαλαρώσει το μονοκόμματο καλώδιο του μέσω της εφαρμογής Nike App ή μέσω των αναλογικών κουμπιών του FitAdapt μηχανισμού που βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο της ενδιάμεσης σόλας του. Η σιλουέτα του Air Jordan 11 έχει παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη παρά τις ανεπαίσθητες αλλά επιβεβλημένες τροποποιήσεις του. Το επάνω μέρος αντί για το γνώριμο ballistic mesh διαθέτει ένα συνθετικό ημιδιάφανο "κουκούλι" που καλύπτει τόσο τα banjees όσο και το Jumpman λογότυπο. Η αντικατάσταση των κλασικών κορδονιών με το λεπτό καλώδιο είναι ο λόγος που διακρίνουμε επάνω στη γλώσσα του τρεις εγκάρσιους κι υφασμάτινους "οδηγούς". Το υλικό κατασκευής της ελαφρά παχύτερης ενδιάμεσης σόλα του θα ναι ακριβώς ίδιο με την ορίτζιναλ βερσιόν όμως δε θα διαθέτει το γνώριμο torsion plate από ανθρακόνημα το οποίο και μετακινήθηκε στην insole του. Ερωτηματικό παραμένει αν θα περιέχει τον κλασικό μεγάλο Air αεροθάλαμο στη midsole του ή λόγω του FitAdapt θα διαθέτει δύο ανεξάρτητους Zoom Air θύλακες. Το τελείωμα της εμφάνισης του είναι μια ημιδιαφανής παγωμένη σόλα σε ένα χρώμα που αντικατοπτρίζει τα πρώτα σκίτσα του Tinker. Το Adapt Jordan 11 θα έρχεται σ' ένα μαύρο Adapt κουτί το οποίο θα περιλαμβάνει το μαύρο ταμπλό φόρτισης αλλά και το απαραίτητο βύσμα του.
Το Air Jordan 11 Adapt θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 30 Δεκεμβρίου μέσω της εφαρμογής Nike SNKRS κι η τιμή του θα αγγίζει τα 500 δολάρια!