12 Μαΐου 2014

Air Jordan XI Low

Τα Air Jordan XI Low "Concord" αποτελούν ίσως τη σημαντικότερη ρετρό έκδοση για την φετινή χρονιά. Το συγκεκριμένο παπούτσι αποτελούσε αυστηρά προσωπική έκδοση για τον ίδιο τον Αέρινο Michael με το οποίο και εθεάθη για πρώτη φορά κατά τους εορτασμούς του πρωταθλήματος του 1996. Από τότε παρουσιάστηκαν κατά καιρούς διάφοροι χρωματικοί συνδυασμοί της "κοντής" έκδοσης του πιο εικονικού μοντέλου Jordan, ποτέ όμως η συγκεκριμένη εκδοχή τους.
Κοντά στα τέλη του 2013 κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του MJ να παίζει πινγκ-πονγκ με τα συγκεκριμένα Air και αμέσως δημιουργήθηκαν φήμες περί επερχόμενης πρώτης κυκλοφορίας τους. Η Jordan Brand φρόντισε να μη δυσαρεστήσει κανένα και επιβεβαίωσε την επίσημη πρώτη των "κοντών" Concord για τον Μάιο του 2014.
Το χαμηλωμένο ενδέκατο Air Jordan δε διαφέρει τεχνολογικά σε κάτι από την ορίτζιναλ έκδοσή του. Σχεδιαστικά η μοναδική και ολοφάνερη διαφορά τους έγκειται στο ύψος του κολάρου, κάτι που έκανε αναγκαία τη σμίκρυνση αλλά και τη μετακίνηση του λογοτύπου Jumpman πάνω απ' τη περιοχή της φτέρνας. Όσοι επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διάσημο Air Jordan XI μπορούν να ανατρέξουν σε παλαιότερη ανάρτησή μου που βρίσκεται στο πεδίο Συλλογή.