8 Νοεμβρίου 2020

Spida time for 3rd time! (unofficial photos)

Προ μηνός είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με το τρίτο κωδικό της signature σειράς του Donovan Mitchell με τις φωτογραφίες να προέρχονται από τον επίσημο κατάλογο της Adidas αλλά όπως φαίνεται το παπούτσι έχει πάρει ήδη σάρκα και οστά. Πριν κάποιες ώρες εμφανίστηκαν ξάφνου στο διαδίκτυο οι πρώτες ξεκάθαρες φωτογραφίες του πολλά υποσχόμενου D.O.N. Issue #3 το οποίο προφανέστατα έχει προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Η εικονιζόμενη έκδοση μάλιστα αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Lego τη δημοφιλή μάρκα παιχνιδιών.
Το Adidas D.O.N. Issue #3 κινείται σχεδιαστικά στις γραμμές που έθεσε ο προηγούμενος κωδικός της σειράς αλλά είναι εμφανές πως πρόκειται για ένα πιο περιποιημένο μοντέλο. Το άνωθεν μέρος του είναι από mesh ακολουθώντας έτσι κατά γράμμα τους κανόνες που επιβάλλει η κατηγορία των low-budget signature σειρών. Ψηλά στο κολάρο έχουν προσαρτηθεί μέσω ραφών πάνω στο τυπικό εξωτερικό heel counter δύο πτερύγια που συμμετέχουν στο lockdown του παπουτσιού. Η ενδιάμεση σόλα αν διακρίνω καλά θα είναι από LightStrike foam και φαίνεται πως θα διαθέτει ένα πλευρικό torsion plate με τη μορφή του Trefoil της φίρμας στα πρότυπα του αντίστοιχου torsion που διαθέτει το Anta Shock The Game 4.0! Σχεδιαστικά τώρα βλέπουμε ολοκαίνουργιο σχέδιο που δεν έχει κάποιο κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα με τα προηγούμενα DON με εξαίρεση ίσως το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής του σόλας. Το heel counter πάντως να πω την αμαρτία πως μου θυμίζει λιγουλάκι εκείνο του Adidas Dame 4. Πανέμορφη λεπτομέρεια το κλασικό και διαχρονικό "μπαλωματάκι" με το branding της εταιρείας και την κεφαλή του Spida υπό τη μορφή Lego ανθρώπου.
Στη πρώτη μου δημοσίευση σχετικά με το Adidas D.O.N. Issue #3 σας είχα αναφέρει πως αναμένεται να κυκλοφορήσει κοντά στον Ιούλιο του 2021 με αρχική τιμή τα 110 δολάρια. Λόγω της ρευστής κατάστασης που ζούμε το μόνο σίγουρο παραμένει η τιμή του και όχι η περίοδος που χει αρχικώς προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει.