24 Ιουλίου 2016

Adidas Crazy Light Boost 2016 (Triple White)

Ένα από τα πιο υποσχόμενα μπασκετικά μοντέλα για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι το Adidas Crazy Light Boost 2016 με τη διαχρονικότερη και πιο επιτυχημένη μη-signature μπασκετική σειρά της γερμανικής εταιρείας να φτάνει αισίως στο έκτο μοντέλο της. Η μόλις έξι χρονών σειρά έχει εισάγει μέχρι στιγμής ουκ ολίγες τεχνολογικές αλλά και σχεδιαστικές καινοτομίες στη κατηγορία των μπασκετικών υποδημάτων με μεγαλύτερο "παράσημο" της να θεωρείται το προπέρσινο Crazy Light Boost όπου αποτέλεσε το πρώτο μπασκετικό που ενσωμάτωνε την αντικραδασμική τεχνολογία Boost. Πέρυσι είδαμε μια μετεξέλιξη του απόλυτα επιτυχημένου πρώτου εγχειρήματος της, με το δεύτερο CLB να είναι αισθητά αναβαθμισμένο και σαφώς ποιοτικότερο γεγονός που σε έκανε να αναρωτιέσαι ποια θα ναι τα επόμενα βήματα της συγκεκριμένης σειράς. Η απάντηση δόθηκε μόλις πριν από κάνα μήνα και με το πλέον εκκωφαντικό τρόπο με το νεότερο CLB να θεωρείται ήδη το καλύτερο value-for-money μπασκετικό μοντέλο της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Το Adidas Crazy Light Boost 2016 είναι τόσο πλευράς εμφάνισης όσο και από τεχνολογικής απόψεως ένα παντελώς διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με ότι είδαμε πέρυσι από τη σειρά. Εμφανέστερη όλων διαφορά η ενδιάμεση σόλα που ναι κατασκευασμένη μόνο από μικροκάψουλες Boost και σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας είναι οι περισσότερες που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε μπασκετικό. Στο ρετιρέ του CLB βρίσκουμε μια ποιοτικότατη κατασκευή από ζακάρ (jacquard) υλικό ακριβώς ίδιο με εκείνο που είδαμε στο Adidas D Lillard 2 αλλά με διαφορετικό μοτίβο χάραξης. Το εύκαμπτο ζακάρ μαζί με τα παχιά υφασμάτινα νήματα (Web straps) στα δύο πρώτα ζεύγη οπών για τα κορδόνια δεν εξασφαλίζουν από μόνα τους το επιθυμητό επίπεδο lockdown εξού και η εκτεταμένη χρήση TPU υλικού σε καίρια σημεία του παπουτσιού. Το φαινομενικά ασύμμετρο heel counter παρέα με τα δύο πλευρικά πτερύγια "εγκλωβίζουν" το πέλμα εξασφαλίζοντας σταθερότητα στις απότομες εναλλαγές κατεύθυνσης του χρήστη τους. Τρίτο σημείο στο οποίο έχουμε TPU υλικό είναι το διάφανο πλαίσιο που βρίσκεται μοναχά στην εξωτερική πλευρά του CLB από το μέσο της και έμπροσθεν το οποίο η Adidas καλεί "Roll Cage" και λειτουργεί ως στήριγμα για την αποτροπή δυσάρεστων μετατοπίσεων του πέλματος. Η γλώσσα στη παρούσα έκδοση είναι σχεδόν κλασικού τύπου μιας και αποτελεί μέρος της εσωτερικής κάλτσας (inner bootie) και είναι από mesh υλικό. Ολοκληρώνοντας την ανατομία του CLB εντοπίζουμε κάτω από τη Boost σόλα ένα πλαστικό Sprintplate για την αποφυγή των όποιων υπερεκτάσεων ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχει μια εξωτερική σόλα με πολύ επιθετική και πολυκατευθυνόμενη χάραξη με τη γόμα της σε ορισμένες εκδόσεις να προέρχεται από την εταιρεία ελαστικών Continental.
Το Adidas Crazy Light Boost 2016 λόγω του παρουσιαστικού του θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί μπασκετικό μοντέλο της περασμένης δεκαετίας. Η σιλουέτα του μπορεί να μην είναι λεπτεπίλεπτη καθώς ο σχεδιασμός του έχει γίνει με γνώμονα καθαρά το performing παρ' όλα αυτά όταν το φοράς δείχνει αρκετά σύγχρονο και συμπαγές. Απ' ότι φαίνεται το ζακάρ υλικό θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ξεχωριστό χρωματισμό κάθε έκδοσης με τα TPU σημεία του να συμβάλλουν και αυτά με το τρόπο τους στο σχηματισμό της συνολικής του εικόνας κάθε φορά. Πολύ ενδιαφέρουσα σχεδιαστική άποψη, η επανεμφάνιση των κλασικών Three Stripes επάνω στο κέλυφος μόνο που αυτή τη φορά είναι υπό ελαφρά κλίση, σύντομες κι ελαφρώς ογκωδέστερες, μια τεχνοτροπία που θα "κουβαλούν" σχεδόν όλα τα φετινά μπασκετικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Το performance σήμα της Adidas ναι μεν παρουσιάζεται αρκετές φορές όμως η παρουσία τους περνά σχεδόν απαρατήρητη λόγω του μεγέθους εμφάνισής τους. Όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν να ειπωθούν και πολλά για το σχεδιασμό του φετινού CLB και όχι δεν πρόκειται για μινιμαλιστική προσέγγιση.
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ποιοτικότατου Adidas Crazy Light Boost 2016 έγιναν μέσω διαδικτύου στις αρχές περασμένου Ιουνίου με το κατακόκκινο "Solar Red" και το κατάλευκο "Triple White" να ναι οι δύο πρώτες επίσημες εκδόσεις του. Και μπορεί βάσει επιθέτου του να ανήκει στη συμπαθέστατη οικογένεια των Crazy Light εντούτοις θεωρείται έστω και ατύπως το πρώτο μπασκετικό που σχεδιάζει η Adidas αποκλειστικά για τον James Harden αν και πρόκειται να φορεθεί και από τους Kyle Lowry και Jeremy Lin. Το πατούμενο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σε ποικίλους χρωματισμούς αλλά και σε μια πιο premium έκδοση με Primeknit κέλυφος μαζί με κάποιες αναγκαίες τροποποιήσεις του. Ομολογώ πως αρχικά με είχε "κερδίσει" ο μαύρος χρωματισμός όμως δε μπόρεσα να κάνω αρκετή υπομονή μέχρι να κυκλοφορήσει και επειδή πέρυσι επέλεξα το κατακόκκινο CLB φέτος είπα να πρωτοτυπήσω και να ρισκάρω επιλέγοντας το κατάλευκο ακολουθώντας έτσι τη καλοκαιρινή μόδα. Το "Triple White" που βλέπετε θα έλεγα πως αδικείται από τις ερασιτεχνικές μου φωτογραφίες καθώς εκ του σύνεγγυς είναι πολύ πιο εντυπωσιακό και ας  μην είναι φαν των ολόλευκων παπουτσιών. Και επειδή γνωρίζω πως αυτό που απασχολεί τους περισσότερους με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μέγεθος που πρέπει να επιλέξουν εγώ πολύ απλά θα πω πως επέλεξα το νούμερο που φορώ συνήθως (αγγλιστί true-to-size). Getting Crazy huh?