18 Ιουλίου 2016

Testing Nike Hypershift

Την αρχή έκανε το Hyperdunk, ακολούθησαν τα Hyperquickness, HyperRev, Hyperchase και τελευταία είχαμε το Hyperlive παρ' όλα αυτά όμως η οικογένεια Hyper δε σταματά εδώ. Το Nike Hypershift είναι το νεότερο μέλος της, το οποίο βέβαια ανήκει στην ευρύτερη και πολλά υποσχόμενη κατηγορία των low budget μπασκετικών παπουτσιών της Nike. Αρχικώς νόμιζα πως πρόκειται για την μετεξέλιξη του καθ' όλα επιτυχημένου Hyperlive απ' ότι φαίνεται όμως το ανεπίσημο παπούτσι του Paul George θα χει και συνέχεια οπότε...
Το Nike Hypershift διατηρεί τη σχεδιαστική τάση των τελευταίων Hyper μοντέλων μιας και πρόκειται για ένα ακόμη μπασκετικό χαμηλής κοψιάς. Το άνωθεν κομμάτι του παπουτσιού είναι μια σύνθετη κατασκευή που περιμετρικά χρησιμοποιεί πολύ εύκαμπτο mesh πάνω απ' το οποίο ξεπροβάλλουν τα νήματα Flywire για καλύτερο lockdown μια τακτική παρόμοια με κείνη που είδαμε στο Nike KD 8 ενώ βρίσκουμε και μικρές "τζούρες" από fuse υλικό στη μύτη του. Στο παρόν μοντέλο τα νήματα Flywire στο τελευταίο ζεύγος οπών είναι ανεξάρτητα και διέρχονται εντελώς ελεύθερα πάνω από το κρυφό heel counter έχοντας βασικό στόχο τους την αποτροπή άσκοπων μετατοπίσεων της φτέρνας. Φυσικά το συνολικό lockdown ενισχύεται και απ' τη neoprene γλώσσα που είναι ραμμένη επάνω στο κέλυφος του παπουτσιού. Συνεχίζοντας παρακάτω βρίσκουμε μια συνηθισμένη ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό που σε ορισμένα σημεία της εκτείνεται πάνω στο κέλυφος για προφανείς λόγους ενώ φέρει μόνο έναν κρυμμένο θύλακα Zoom Air στο έμπροσθεν μέρος. Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή του μοτίβου χάραξης της εξωτερικής σόλα που θυμίζει τη ψηφιοποιημένη σόλα του KD 8 πολύ πιο "πυκνοκατοικημένη" αλλά σχεδόν ακατάλληλη για ανοιχτά γηπεδάκια. Εμφανισιακά το Hypershift θα έλεγα πως είναι πολύ συνηθισμένο έως αδιάφορο.
Το Nike Hypershift μπορεί να χει κυκλοφορήσει στο εξωτερικό εδώ και καιρό παρ' όλα αυτά στην ελληνική αγορά εμφανίστηκε μόλις πριν λίγες μέρες. Ένα άκρως καλοκαιρινό μπασκετικό παπούτσι από τη Nike που καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στο κλιπάκι που ακολουθεί για να μάθετε τι σας "κρύβει" προτού μπείτε σε διαδικασία απόκτησής του.