2 Ιουλίου 2016

Δύο νέα μπασκετικά παπούτσια από τη Nike

Τελικά όντως "summer is serious" για τη Nike! Λογικά κάπως έτσι εξηγείται η σχεδόν εβδομαδιαία παρουσίαση των νεότερων μπασκετικών παπουτσιών της αμερικάνικης εταιρείας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το Nike Hypershift και το Nike Zoom Clear Out είναι τα δύο νεότερα μέλη που έρχονται να προστεθούν στην ήδη πολύτεκνη οικογένειας της φίρμας. Και τα δύο τους αναμένονται να κυκλοφορήσουν μες το κατακαλόκαιρο και συγκαταλέγονται στην ομάδα των low-budget της swoosh. Για να δούμε όμως περί τίνος πρόκειται αυτή τη φορά.
Οι πρώτες εικόνες του Nike Hypershift διέρρευσαν στο διαδίκτυο περί τις αρχές Ιουνίου. Πρόκειται για ένα αρκετά χαμηλωμένο μοντέλο που θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί τέκνο των Hyperlive και Hyperchase. Το κέλυφός του άλλοι λένε πως είναι mesh άλλοι πως είναι woven υλικό, πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν συνδεδεμένα νήματα Flywire σε όλες τις οπές απ΄τις οποίες διέρχονται τα κορδόνια με το τελευταίο ζεύγος να ναι και το πιο λειτουργικό αφού σφίγγει περιμετρικά και λίγο πιο κάτω από τον αστράγαλο. Παρακάτω υπάρχει μια ενδιάμεση plylon σόλα από η οποία περιέχει μόνο έναν θύλακα Zoom Air. Για μαντέψετε που βρίσκεται?? Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι η επιλογή που χει γίνει για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας. Μοιάζει να ναι ψηφιοποιημένη περίπου σαν αυτή που είδαμε στο KD 8 αλλά περισσότερο συμπαγής και ανάγλυφη. Η τιμή του Hypershift στο site της Nike λέει 100 δολάρια.
Το Nike Zoom Clear Out εμφανίστηκε πραγματικά από το πουθενά και προτού μας αφήσει ο Ιούνιος. Φημολογείται πως θα είναι το παπούτσι όπου θα φορά αποκλειστικά και μόνο ο Draymond Green με την φανέλα της εθνικής ομάδας των Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Μάλλον στη Nike βιάστηκαν να σχεδιάσουν ένα παπούτσι για το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των Τελικών που μας πέρασαν. Δεν εξηγείται αλλιώς το copy-paste που χει γίνει για το κάτω μέρος του μοντέλου που ναι κατά 99% ίδιο με το κείνο του HyperRev 2016. Έχουμε λοιπόν μια ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό που περιέχει δύο ανεξάρτητους θύλακες Zoom Air στα συνηθισμένα σημεία για μοντέλο της Nike. Το επάνω μέρος του Clear Out είναι ένας συνδυασμός textile mesh, για το κυρίως σώμα του κελύφους (συν καλώδια Dynamic Flywire για τα πρώτα δύο ζεύγη οπών), ενώ για τη κατασκευή του κολάρου το γνωστό "δίδυμο" mesh και foam κάνει και πάλι τη εμφάνισή του. Στα μάτια μου το DG32 δείχνει ως μια αναβαθμισμένη και ποιοτικότερη έκδοση του Rev 2016 χωρίς φυσικά το εγκάρσιο στραπ. Ένα μικρό swoosh "στολίζει" την εσωτερική πλευρά του μοντέλου και ένα ακόμη υπάρχει πάνω στην ενδιάμεση σόλα αλλά απ' τη εξωτερική μεριά και με φορά ανάποδη απ' τη συνηθισμένη. Το παπούτσι κυκλοφορεί ήδη στην αμερικάνικη αγορά και κοστίζει  110 δολάρια.
Η νέα σεζόν ξεκίνησε πολύ δυναμικά, τί λέτε?