26 Ιουνίου 2016

Testing Adidas Crazy Light Boost 2016

Μπορεί η αγωνιστική σεζόν 2016-2017 στο NBA να μην έχει καν προγραμματισθεί παρ' όλα αυτά η μάχη μεταξύ των αθλητικών εταιρειών στο ανταγωνιστικότατο κλάδο των μπασκετικών υποδημάτων έχει ξεκινήσει προ πολλού. Σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν προβεί σε ανεπίσημες πρώτες "ματιές" των νέων τους μοντέλων μερικά εκ των οποίων ήδη κυκλοφορούν ή αναμένονται να κυκλοφορήσουν σε λίγες μέρες ή μήνες. Ένα εξ' αυτών είναι το Adidas Crazy Light Boost 2016 που σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία καλείται ως το καλύτερο low μπασκετικό που είδαμε ποτέ. Υπερβάλλον ενθουσιασμός ή πραγματικότητα αυτό θα δείξει!
Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου της πιο επιτυχημένης μη-signature σειράς της Adidas έχουμε αυτό το καλοκαίρι την εμφάνιση του έκτου Crazy Light. Το νεότερο πλέον μέλος της οικογένειας μπορεί να μην είναι τρελά ελαφρύ είναι όμως τεχνολογικά πολύ τρελό. Το κέλυφος τους CLB 2016 θα κυκλοφορήσει αρχικά ντυμένο με ζακάρ (jacquard) ύφασμα παρόμοιο με αυτό που είδαμε στο Adidas D Lillard 2 ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και πιο premiuim εκδόσεις με Primeknit υλικό. Όλες οι εκδόσεις θα φέρουν ιφασμάτινους ιμάντες που θα λειτουργούν σαν οπές για τη διέλευση των κορδονιών ενώ στη "basic" έκδοση θα υπάρχουν εκατέρωθεν των πλευρών και στο ύψος των τελευταίων οπών μικρά πλαστικά μέρη για καλύτερο "κλείδωμα" του ποδιού! Αυτά δεν υπάρχουν στη Primeknit έκδοση καθώς η κλασική γλώσσα είναι ενιαία με το κέλυφος οπότε και το "κλείδωμα" επαρκέστερο. Τέλος, στο πίσω μέρος του CLB 2016 βρίσκεται ένα ασύμμετρο TPU heel counter με πλουσιοπάροχη εσωτερική επένδυση. Η αντικραδασμική προστασία παρουσιάζει και τη μεγαλύτερη αναβάθμιση σε σχέση με το περυσινό μοντέλο αφού οι μικροκάψουλες Boost βρίσκονται κατά μήκος όλου του πέλματος και μάλιστα χωρίς πολλούς περιορισμούς (βλέπε Stableframe). Το μοναδικό σημείο που "συγκρατεί" τις μικροκάψουλες εντοπίζεται στην πλαϊνή εξωτερική πλευρά όπου υπάρχει ένα ημιδιάφανο καμπυλωτό πλαίσιο που λειτουργεί και ως outrigger. Αυτή η ποιοτική κατασκευή ολοκληρώνεται με ένα κατά το ήμισυ κρυμμένο torsion plate και δύο ειδών γόμες για τη σύσταση της εξωτερικής σόλας που φέρει μια ολοκαίνουργια, πολυκατευθυνόμενη και άκρως επιθετική χάραξη. Πίσω από το σχεδιασμό του CLB 2016 δε κρύβεται κάποιο αμάξι ή κάποιο υλικό αγαθό ως πηγή έμπνευσης, μια συνήθεια που φαίνεται να χει πια εγκαταλειφθεί. Τα Three Stripes επανέρχονται στο κυρίως σώμα του παπουτσιού αλλά σε μια πιο επιθετική και συμπαγής μορφή σε αντίθεση δηλαδή με ότι είχαμε συνηθίσει τα περασμένα χρόνια. Το ζακάρ και το Primeknit θα είναι οι πρωταγωνιστές όσον αφορά τον χρωματισμό κάθε έκδοσης και λογικότατα θα δούμε εκατοντάδες εκδόσεις του μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου 2016-2017.
Το Adidas Crazy Light Boost 2016 έχει προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει κατά τις πρώτες μέρες του Ιουλίου και σε τιμή άκρως ανταγωνιστική. Αν και βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου ίσως από τώρα να έχουμε το καλύτερο μπασκετικό για τη νέα χρονιά και σε αυτό συνηγορεί και ο γνωστός Αμερικανός δοκιμαστής μπασκετικών υποδημάτων. Για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά στο κλιπάκι που ακολουθεί!