21 Ιουνίου 2016

Adidas D Rose 6 Boost Primeknit (Aurora Borealis)

Όπως επανειλημμένα έχω αναφέρει σε πολλές από τις αναρτήσεις του ιστολογίου, πιθανότατα να διανύουμε μια από τις καλύτερες περιόδους σε ότι έχει να κάνει με το μπασκετικό εξοπλισμό και πιο συγκεκριμένα με τα μπασκετικά υποδήματα. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα να ολοκληρώθηκε μια ακόμη αγωνιστική περίοδος στο NBA και κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό μπορούμε να πούμε πως είδαμε πολλά μα πάρα πολλά νέα και εντυπωσιακότατα παπούτσια. Συνολικά μας "συστήθηκαν" δεκατρία μπασκετικά μοντέλα προερχόμενα από signature σειρές και σχεδόν άλλα τόσα από διάφορες άλλες λιγότερο ή περισσότερο δημοφιλείς σειρές. Αν απένειμα τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου μπασκετικού για την εφετινή περίοδο θα επέλεγα σίγουρα το Adidas D Rose 6 Boost. Ένα καθαρά performing μπασκετικό παπούτσι με πολύ συμπαγή δομή και φυσικά με το καλύτερο αντικραδασμικό σύστημα. Και αν αναρωτιέστε πως το καλύτερο γίνεται καλυτερότερο, την απάντηση μας τη δίνει η γερμανική εταιρεία με τη κυκλοφορία του αναβαθμισμένου Adidas D Rose 6 Boost Primeknit!! 
Η Adidas έχοντας τη σιγουριά της επιτυχίας των περσινών signature μοντέλων της (βλέπε D Rose 5, J Wall 1 και D Lillard 1) αποφάσισε να σχεδιάσει και να κυκλοφορήσει κατά το εορταστικό τριήμερο του φετινού All Star Game στο Τορόντο, τρεις πιο premium εκδοχές των νεότερων και signature παπουτσιών της. Έτσι, J Wall 2, D Lillard 2 και φυσικά το D Rose 6 Boost υπέστησαν μια "αισθητική επέμβαση" που βελτίωσε τόσο εμφανισιακά όσο και λειτουργικά χαρακτηριστικά τους. Εκ των τριών προαναφερθέντων, το λίφτινγκ που υπέστη το D Rose 6 επέφερε και το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Διατηρήθηκαν ανέπαφα πολλά απ' τα γνωρίσματα της og έκδοσης όπως το αντικραδασμικό σύστημα με την ενδιάμεση σόλα από μικροκάψουλες Boost παρέα με το StableFrame, το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας καθώς και το Fitframe με το πλαστικό heel cage και τους μη ελαστικούς ιμάντες. Το μοναδικό σημείο που υπέστη κυριολεκτικά εκ βάθρων ανανέωση ήταν το κέλυφος όπου πλέον δεν υφίσταται κανενός είδους fuse ή mesh υλικό παρά μόνο ποιοτικότατο Primeknit. Και επειδή αυτό το υλικό δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα πλεκτό πλαίσιο, έχουν τοποθετηθεί παχιοί υφασμάτινοι ιμάντες για επιπρόσθετη ενίσχυση και καλύτερα κρατήματα τα οποία λειτουργούν ως οπές για τα κορδόνια κάτι δηλαδή σα το Flight Web σύστημα της Jordan Brand. Παρά τις αμέτρητες χρωματικές δυνατότητες που προσφέρει το Primeknit υλικό, δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή η premium έκδοση του D Rose 6 κυκλοφόρησε μόνο σε ένα χρωματισμό όπου είναι "βαμμένος" με μερικά μόνο από τα άπειρα χρώματα που δύναται να εντοπίσει κανείς στο ουράνιο φυσικό φαινόμενο που καλείται Βόρειο Σέλας (εξού και Aurora Borealis).
Μπορεί τελικά καμία απ΄ τις τρεις signature All Star εκδόσεις να μη πάτησε στο παρκέ του Air Canada Center, με τη καθεμιά να απουσιάζει για διαφορετικούς αλλά δικαιολογημένους λόγους, παρ' όλα αυτά όμως και οι τρεις τους διατέθηκαν προς πώληση έστω και κάπως αργοπορημένα έστω και σε περιορισμένο αριθμό. Μπορεί ο Derrick Rose να μη σαγήνεψε τα πλήθη με τη τελευταία αγωνιστική του παρουσία εντούτοις κατάφερε να παραμείνει "talk of the town" χάρη στο έκτο μπασκετικό μοντέλο της signature σειράς του. Επόμενη στάση D Rose 7!