8 Ιουλίου 2016

Testing Nike Hyperdunk 2016 (Flyknit version)

Η σειρά Hyperdunk τείνει να γίνει η μακροβιότερη και ίσως πιο αναγνωρίσιμη μη-signature μπασκετική σειρά της Nike. Το πρώτο Hyperdunk παρουσιάστηκε το 2008 με τον Kobe Bryant να είναι ο βασικός "πρεσβευτής" του ενώ σ' εκείνο το μοντέλο έκαναν και την πρώτη τους εμφάνιση σε μπασκετικό παπούτσι οι τεχνολογίες Flywire και Lunarlon. Έκτοτε, η οικογένεια διευρύνθηκε και απέκτησε έξι ακόμη μέλη (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015) και με τους "πρεσβευτές" να ποικίλουν από Kyrie Irving και Paul George μέχρι Dirk Nowitzki και LeBron James. Εδώ και λίγες μέρες όμως κυκλοφόρησε το όγδοο κατά σειρά Hyperdunk το οποίο και θα εμφανιστεί σε τέσσερις βασικές εκδόσεις, όλες διαφορετικές μεταξύ τους. Επί του παρόντος πάμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το Nike Hyperdunk 2016 Flyknit δια χειρός φυσικά Leo Chang.
Προτού ξεκινήσουμε την συνηθισμένη ανάλυση του παπουτσιού χρήσιμο θα ταν να αναφερθεί πως το παρόν μοντέλο είναι και η πιο "εκλεπτυσμένη" και ακριβή έκδοση του νεότερου Hyperdunk. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο τρόπο κατασκευής του κελύφους που είναι από ενιαίο Flyknit υλικό. Η συγκεκριμένη μορφή του δεν είναι τόσο "απελευθερωμένη" όσο νομίζουμε αφού το toe cap έχει την υποστήριξη κόλλας και θυμίζει έντονα την εκδοχή που είδαμε στο Elite Kobe 9. Το υπόλοιπο μέρος είναι φιλικότερο και πιο ευλύγιστο όπως ακριβώς δηλαδή πρέπει να λειτουργεί το Flyknit ενώ το ελαστικό και καλτσοειδές κολάρο του περισσότερο θυμίζει κλασικό ζιβάγκο παρά παπούτσι. Στο premium Hyperdunk 2016 η γλώσσα απουσιάζει όχι όμως και τα νήματα Flywire που μαζί το heel counter αλλά και την υπερυψωμένη ενδιάμεση σόλα προσφέρουν υψηλού επιπέδου κρατήματα. Σχετικά με την ενδιάμεση σόλα αυτή είναι από αφράτο phylon υλικό και περιέχει έναν μεγάλο θύλακα Zoom Air που βρίσκεται αρκετά χαμηλά για καλύτερη απόκριση ο οποίος μάλιστα είναι κατά 70% ορατός μέσω του διάφανου πλαστικού παραθύρου καταμεσής της εξωτερικής σόλας, μια τεχνική (ή τεχνοτροπία) που θυμίζει έντονα το πρώτο HyperRev. Τέλος, η χάραξη της εξωτερικής σόλας δεν είναι κάτι το ξεχωριστό ή κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και μάλλον δε θα αντέξει πολύ σε περίπτωση εξωτερικής χρήσης του παπουτσιού. Σχετικά με τη σιλουέτα του το φετινό Hyperdunk ευτυχώς δε θυμίζει σε τίποτα το περυσινό χοντροκομμένο μοντέλο που πήγε πραγματικά άκλαυτο. Το κέλυφος του είναι απαλλαγμένο από περιττά μπιχλιμπίδια αφού το Flyknit προσφέρει άπειρες χρωματικές δυνατότητες γι' αυτό και τα δύο swoosh έχουν τοποθετηθεί πάνω στην ενδιάμεση σόλα. 
Το Nike Hyperdunk 2016 θα εμφανιστεί συνολικά σε τέσσερις βασικές εκδόσεις. Μία από αυτές είναι η παρουσιαζόμενη, μία κοντύτερη (low) ενώ και τις δύο θα τις δούμε με διαφορετικό κέλυφος που αντί για Flyknit θα αξιοποιούν κυρίως textile mesh και θα διαθέτουν "συμβατότερα" χαρακτηριστικά. Το Hyperdunk 2016 Flyknit αναμένεται να κυκλοφορήσει κοντά στα τέλη Ιουλίου όμως όσοι βιάζονται μπορούν να αποκτήσουν από τώρα τα δύο λιγότερο premium Hyperdunk 2016. Αν "ξελογιαστήκατε" από το νεότερο Hyperdunk θα σας προέτρεπα να ξοδέψετε λίγα λεπτά από το πολύτιμο χρόνο σας για να παρακολουθήσετε το βιντεάκι που ακολουθεί και αξιολογεί το νεότερο εγχείρημα της Nike.