12 Οκτωβρίου 2022

Testing Nike Renew Elevate 3

Καλές κι άγιες οι signature συλλογές αλλά δε πρέπει να λησμονούμε πως ακόμη υφίστανται τα team models με ορισμένα εξ' αυτών να είναι value-for-money. Μια τέτοια περίπτωση απ' τη φετινή κολεξιόν της swoosh είναι το Renew Elevate 3 που πλέον τείνει να καθιερωθεί στις συνειδήσεις των απανταχού old-school μπασκετόφιλων.
Το Nike Renew Elevate 3 είναι ένα ημίψηλο μπασκετικό, αρκετά ανάλαφρο, με running στυλ κι ιδανικό για εκείνους που λιώνουν τις σόλες των παπουτσιών τους στα τσιμεντένια γηπεδάκια. Το πλαίσιο προέρχεται από mesh σκληρού τύπου και σ' αυτό έχουν προστεθεί μέσω ραφών μικρά κομμάτια συνθετικού δέρματος με διακοσμητικό ρόλο και fuse επιστρώσεις στα απολύτως απαραίτητα σημεία. Η σειρά Elevate είναι ευρέως γνωστή για το dual-density foam που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της ενδιάμεσης σόλας και το Elevate 3 δεν αποτελεί εξαίρεση. Αγνώστου ταυτότητας EVA ως βάση-πάτωμα και πάνω σ' αυτό έχει τοποθετηθεί ένα λεπτό στρώμα από Renew foam που ουσιαστικά είναι η φθηνότερη εκδοχή του React. Η εξωτερική σόλα του Elevate 3 είναι συνεχόμενη και περιέχει τρεις ξεχωριστές μορφές χάραξης με herringbone που μετατρέπεται σε ένα είδος κυκλώνα στη περιοχή του μεταταρσίου κι εν συνεχεία μετατρέπεται σε ομόκεντρους κύκλους με πυρήνα το κέντρο της φτέρνας. Σχεδιαστικά το Nike Elevate 3 δεν έχει καμία σχέση μ' ότι έχει προηγηθεί κι είναι σαφέστατα ομορφότερο αφού έχει καθαρότερες γραμμές.
Το Nike Renew Elevate 3 διατίθεται εδώ και καιρό στην ελληνική αγορά και σε πληθώρα χρωματισμών με τη τιμή του να κυμαίνεται μεταξύ 60 και 80 €. Αν ψήνεστε για ένα φθηνό μπασκετικό που κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ανοιχτά γηπεδάκια τότε σας συνιστώ να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα performing βίντεο που ακολουθούν.