23 Ιουνίου 2022

Adidas Adilette 22 (St Desert Sand)

Καλοκαιράκι πια κι η μπασκετική δραστηριότητα περιορίζεται σημαντικά για εύλογο χρονικό διάστημα όσον αφορά τις επαγγελματικές κατηγορίες σ' όλη την υφήλιο. Απ' την άλλη τα μπασκετικά departments των αθλητικών εταιρειών ένδυσης και υπόδησης προετοιμάζονται για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο σχεδιάζοντας τα μπασκετικά που πρόκειται να κυκλοφορήσουν. Οι παλαιότεροι αναγνώστες του blog γνωρίζουν πως σπανίως δημοσιεύω αναρτήσεις μη σχετιζόμενες με μπασκετικά υποδήματα όμως αποφάσισα μετά από χρόνια να (ξανα)κάνω την έκπληξη. Το εικονιζόμενο υπόδημα είναι ένα slide (ελληνιστί γνωστότερο ως καλοκαιρινή παντούφλα) το οποίο παρουσίασε προ ολίγων ημερών η Adidas κι έκανε έξω φρενών τον πολυτάλαντο Kanye West! Το Adidas Adilette 22 είναι μια ανανεωμένη και Yeezy-κη εκδοχή των Adillete slides που κυκλοφορεί χρόνια τώρα η γερμανική φίρμα.
To Adilette 22 είναι μια μονοκόμματη κατασκευή που χει σχηματοποιηθεί μέσα σε ειδικά καλούπια ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα Yeezy Slides. Ένα ρευστό υλικό που στη προκειμένη περίπτωση πρόκειται για EVA με 17% φυτική περιεκτικότητα προερχόμενη από ζαχαραροκάλαμο, χύνεται εντός καλουπιών και κατόπιν θέρμανσης και ψύξης του παίρνει αυτή την ανάγλυφη μορφή. Εμπνευσμένα από τις 3D τοπογραφικές αποτυπώσεις του πλανήτη Άρη σύμφωνα με τα λεγόμενα των Γερμανών, καταφέρνουν να ξεχωρίζουν ακόμη και χωρίς την ύπαρξη κάποιου εξόφθαλμου branding. Το ανάγλυφο επάνω μέρος μιμείται τα Three Stripes με το Trefoil λογότυπο να βρίσκεται στο κέντρο της φτέρνας ενώ η πασίγνωστη φράση "The Brand with the Three Stripes" έχει τυπωθεί με μικρή γραμματοσειρά στην εξωτερική πλευρά. Ο σχεδιασμός του πολύ πιθανό να βασίστηκε στη σχεδιαστική φιλοσοφία των YZY slides ωστόσο δε διακρίνω κάποια κοινά σημεία που να δικαιολογεί πλήρως τον Kanye που τα αποκάλεσε "fake Yeezy". Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο όλη αυτή η ιστορία να γίνεται για λόγους μάρκετινγκ, μη το θεωρείτε κι απίθανο!
Το Adidas Adilette 22 κυκλοφόρησε την περασμένη βδομάδα σε πολύ περιορισμένο αριθμό κι έγινε αμέσως ανάρπαστο. Τις ερχόμενες δύο με τρεις βδομάδες έχει προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει σε έξι χρωματισμούς και με τη τιμή του να αγγίζει τα 60 €, πολύ φθηνότερα δηλαδή από ένα Yeezy Slide. Η έκδοση που βλέπετε έχει το προσωνύμιο "St Desert Sand" όμως εξίσου όμορφο είναι και το ασπρόμαυρο "Carbon Aluminium"!