13 Σεπτεμβρίου 2017

Testing Air Jordan Ultra.Fly 2

Η Jordan Brand μπορεί να χει δώσει όλο το ενδιαφέρον αλλά και το είναι της στην συνέχισε της διαχρονικότερης signature σειράς αυτό όμως δε σημαίνει ότι παραμελεί τις υπόλοιπες σειρές που διαθέτει στο "οπλοστάσιό" της. Η σειρά του Melo, του CP3 αλλά και η Super.Fly είναι ουσιαστικά οι εν ενεργεία μπασκετικές σειρές που προωθεί τα τελευταία χρόνια η JB και μόλις πέρυσι ήρθε να προστεθεί σ' αυτές και η επίσημα ανεπίσημη signature σειρά του τέως ηγέτη των Bulls, Jimmy Butler. Το Ultra.Fly εξοπλίστηκε με ορισμένα αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά και πήρε το πράσινο φως για να εισέλθει στην αναπτυσσόμενη αλλά άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των low-budget signature μπασκετικών παπουτσιών. Φέτος, το Jordan Ultra.Fly 2 έρχεται να δώσει συνέχεια στο όχι και τόσο ικανοποιητικό ξεκίνημα της σειράς που για την ώρα ζει στη σκιά του συγγενικού Super.Fly.
Για την συναρμολόγηση του Air Jordan Ultra.Fly 2 (UF2) η Jordan Brand επέλεξε να χρησιμοποιήσει πιο "πολυδουλεμένα" υλικά αφήνοντας για - την ώρα - στην άκρη το kurim υλικό κι άλλες πρωτοτυπίες. Το άνω μέρος του UF2 είναι μια κατασκευή δύο επιπέδων κι έχει ως βάση μια κλασική καλτσοειδή (bootie) στρώση που "ξεχειλίζει" από το κολάρο του παπουτσιού. Για τη δόμηση του εξωτερικού επιπέδου χρησιμοποιείται ένα είδος knit υλικού που περιμετρικά καλύπτεται από μια TPU στρώση για ευνόητους και προφανείς λόγους. Σ' αυτά προσθέστε κι από έξι ζεύγη υφασμάτινων οπών για τη διέλευση των κορδονιών τα οποία έχουν μια περίεργη καμπυλοειδή πορεία που ναι όμως αρκετά λειτουργική. Το κέλυφος "ξεκουράζεται" πάνω σε μια φαρδιά ενδιάμεση phylon σόλα που εντός της περιέχονται δύο θύλακες Zoom Air αντί ενός που υπήρχε στο περσινό UF. Ένα θύλακας Zoom έχει τοποθετηθεί στο έμπροσθεν μέρος ενώ ένας μικρός εξάγωνος θύλακας περιέχεται στη φτέρνα του παπουτσιού. Το μοτίβο χάραξης "πηγάζει" από το κέντρο της εξωτερικής σόλας και διαχέεται με τη μορφή κυματισμών οι οποίοι διακόπτονται από ανεξάρτητα μοτίβα στα σημεία κυρίως όπου αναπτύσσονται υψηλές πιέσεις. Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα του UF2 δεν έχω να προσθέσω κάτι πέρα απ' το εμφανές της υπόθεσης, το γεγονός δηλαδή πως θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ασχημόπαπο της σειράς Air Jordan, το AJ XV.
Το Air Jordan Ultra.Fly 2 βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στην ελληνική αγορά και η τιμή του είναι αρκετά δελεαστική αν σκεφτεί κάποιος το τι περιέχει το συγκεκριμένο μπασκετικό και σε σύγκριση βέβαια με το τι κυκλοφορεί στην αγορά στην ίδια ακριβώς τιμή. Αν θέλετε τώρα να ενημερωθείτε σχετικά και πως αποδίδει αγωνιστικά δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τα παρακάτω βιντεάκια που συγκέντρωσα για σας.