10 Ιανουαρίου 2017

Nike PG 1 (preview)

Η Nike παρουσίασε χθες τη νέα signature μπασκετική σειρά της που είναι αφιερωμένη στον απίστευτα ταλαντούχο άσσο των Indiana Pacers, τον Paul George. Ο ηγέτης των Pacers κατ' εμέ είναι ίσως ο μοναδικός παίχτης της Nike Basketball που άξιζε εδώ και πάρα πολύ καιρό να έχει τη δική του signature σειρά παπουτσιών, πολύ περισσότερο και από τον Kyrie Irving. Ο Paul George γίνεται έστω και κάπως καθυστερημένα μόλις ο 21ος καλαθοσφαιριστής στα 44 χρόνια ζωής της μπασκετικής Nike που αποκτά το δικό του προσωπικό παπούτσι. Ειλικρινά δε περίμενα ποτέ ότι θα βλέπαμε μπασκετικό για το νούμερο "13" των Pacers.
Το Nike PG 1 όπως θα είναι η επίσημη κωδική του ονομασία, αποτελεί ένα ακόμη low budget μοντέλο της swoosh αλλά εκ πρώτης όψεως δείχνει αρκετά πιο ποιοτικό σε σχέση με ότι έχουμε δει από τη σειρά Kyrie. Το κέλυφος απ' όσο μπορώ καταλαβαίνω είναι ένα bootie από mesh υλικό με ολίγον τι από fuse επικάλυψη στην εσωτερική πλευρά του toe cap. Για καλύτερο lockdown έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο ενιαίο πάνελ αγνώστου προελεύσεως που καλύπτει τα 3/4 της εξωτερικής μεριάς και κινούμενο προς τα πίσω φτάνει να καλύπτει το 1/4 της εσωτερικής μεριάς λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως τελευταία οπή για τα κορδόνια. Επιπρόσθετα διακρίνουμε και ένα εγκάρσιο στραπ λίγο πριν το πρώτο ζεύγος οπών για τα κορδόνια, η βάση του οποίου συνδέεται με νήματα Flywire που πηγάζουν μέσα από το προαναφερθέν fuse τμήμα και καταλήγει να συνδέεται με την απαρχή του εξωτερικού πάνελ. Συνεχίζοντας έχουμε μια ενδιάμεση σόλα που θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν δεν είναι από phylon υλικό, το έμπροσθεν μέρος της οποίας φιλοξενεί έναν μόνο θύλακα Zoom Air. Τέλος, υπάρχει μια ημιδιάφανη εξωτερική σόλα με μοτίβο χάραξης παρόμοιο με αυτό που είδαμε στο παλιό πια Kobe X. Ντεμπούτο στη σειρά κάνει και το νέο λογότυπο του παίχτη που είναι αρκετά ευρηματικό και πολύ συμπαθές κατά τη προσωπική μου άποψη. Μοναδική άτυχη στιγμή της βραδιάς το πορτραίτο το Paul George στο εσωτερικό των παπουτσιών!
Ο PG μπορεί να "βολόδερνε" εδώ και τόσα χρόνια φορώντας προσωπικές εκδόσεις μοντέλων όπως τα Hyperdunk 2014, HyperRev 2015, Hyperlive και Hyperchase όμως ήρθε η ώρα να ανταμειφθεί με το δικό του ξεχωριστό πατούμενο. Το Nike PG 1 θα κυκλοφορήσει λογικά στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και η αρχική του τιμή θα κυμαίνεται στα 110 δολάρια. Well done Nike, well done!!