13 Νοεμβρίου 2016

Testing Nike Zoom Air Witness

Η σειρές Ambassador και Soldier είναι για την ώρα οι δύο οικονομικότερες εναλλακτικές σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να ξοδέψετε πολλά για να αποκτήσετε ένα μπασκετικό που θα φέρει το στέμμα του Βασιλιά άρα και την έγκρισή του. Δε μας έφταναν λοιπόν αυτές οι δύο low budget σειρές του LeBron ήρθε να προστεθεί και μια τρίτη απ' ότι φαίνεται που χει πάρει την ονομασία της από τη διάσημη λέξη που τον "ακολουθεί" σχεδόν από την αρχή της καριέρας του . Το Nike Zoom Air Witness έρχεται να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την απρόσμενη καθυστέρηση κυκλοφορίας του Nike LeBron XIV που λογικά μετατίθεται για τις αρχές του επόμενου έτους.
Το Nike Zoom Air Witness δεν λογίζεται ως ένα μοντέλο του επιπέδου της επίσημης signature σειράς του LeBron ούτε καν της σειράς Soldier. Σύμφωνα με τη επίσημη περιγραφή της Nike η κατασκευή του μεγαλύτερου μέρους του κελύφους έχει βασιστεί στο Breath Tech που δεν είναι κάτι άλλο από διάτρητο fuse με επικάλυψη mesh έτσι για να φιλτράρεται καλύτερα ο εισερχόμενος αέρας. Τα δύο πλευρικά πτερύγια που "ξεπηδούν" απ' τη φτέρνα και φτάνουν αρκετά ψηλά μπορεί να θυμίζουν λιγάκι το Nike KD 7 όμως τούτη τη φορά είναι "σμιλεμένο" phylon υλικό κι όχι foam. Εν συνεχεία έχουμε μια ενδιάμεση σόλα από ανάλαφρο phylon υλικό που "κρύβει" μονάχα δύο μικρούς εξάγωνους θύλακες Zoom Air και μόνο στο έμπροσθεν μέρος τους πέλματος. Τέλος, το Witness διαθέτει μια εξωτερική σόλα με ιδιαίτερο μοτίβο χάραξης αφού οι μικροί επαναλαμβανόμενοι ρόμβοι σχηματίζουν κατά τόπους μικρά εξάγωνα αλλά μη ξεγελιέστε, δεν υπάρχουν άλλοι θύλακες Zoom πέραν των δύο που προαναφέρθηκαν. Αρκετά συμπαθές είναι το παρουσιαστικό το Witness με δύο swoosh να βρίσκονται σε συνηθισμένα σημεία του παπουτσιού ενώ ισάριθμες είναι και οι παρουσίες του στέμματος του Βασιλιά.
Το Nike Zoom Air Witness είναι μια νέα παρουσία στη οικογένεια Nike LeBron που μπορεί να μη φτάνει σε φήμη ενδοξότερα μέλη της φαμίλιας παρ' όλα πρόκειται για μια τίμια επιλογή. Η πολύ προσιτή του τιμή το καθιστά ιδιαιτέρως ελκυστικό όμως αυτή τη περίοδο σίγουρα μπορείτε να βρείτε περυσινά και πιο αξιόλογα μοντέλα της Nike στα ίδια λεφτά. Όσοι βέβαια γοητευτήκατε από το σινιέ Witness καλό θα ήταν να ρίξετε πρώτα μια προσεκτική ματιά στο βιντεάκι που ακολουθεί προτού ξοδευτείτε.