4 Νοεμβρίου 2016

Nike Kobe A.D. (Officially unveiled)

Ναι ναι καλά διαβάσατε, Nike Kobe A.D.! Σταματήστε να ψάχνετε στο διαδίκτυο για το επόμενο μοντέλο της signature σειράς του Black Mamba πληκτρολογώντας τις λέξεις Kobe 12 αφού το Kobe A.D. είναι πράγματι το νεότερο Kobe! Μετά τον "αγωνιστικό θάνατο" του θρυλικού παίχτη των Λιμνανθρώπων, οι ιθύνοντες της Nike σκέφτηκαν να "σκοτώσουν" κι αυτοί με τη σειρά τους τη πολύχρονη μπασκετική σειρά του KB24 και να την "αναστήσουν" με νέα ονομασία. Τι καλύτερο λοιπόν από τα αρχικά της λατινικής φράσης anno Domini (A.D.), ελληνιστί μετά Χριστόν (μ.Χ.), η οποία σαν ιδέα ναι μεν είναι "πιασάρικη" αλλά απ' τη άλλη είναι ψιλομακάβρια και καθόλου πρωτότυπη αν με εννοείται.
Το Nike Kobe A.D. είναι ένα ακόμη κοντό μοντέλο στη επίσημη σειρά του Kobe παραμένοντας έτσι πιστή σε μια συνήθεια αρκετών χρόνων. Enginneered mesh έχει χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για τη δόμηση του κελύφους το οποίο αξιοποιεί τη τεχνολογία Dynamic Flywire για καλύτερο lockdown. Zoom Air στη φτέρνα με Lunarlon για το υπόλοιπο τμήμα της ενδιάμεσης σόλας συνθέτουν και πάλι την αντικραδασμική ομάδα ενός Kobe παπουτσιού ενώ το γομοειδές TPU που καλύπτει μόνο την εξωτερική πλευρά θυμίζει κάτι από Kobe X. Η εξωτερική σόλα παρουσιάζει δύο διαφορετικά μοτίβα χάραξης που και αυτά είναι "δανεισμένα" από προηγούμενα μοντέλα της σειράς και πιο συγκεκριμένα το μισό και προς τα πίσω τμήμα της να προέρχεται από το Kobe VI και το υπόλοιπο από το Kobe X. Το ιριδίζον heel counter που φιλοξενεί το λογότυπο του Mamba είναι προφανέστατα ο πρωταγωνιστής του σχεδίου που περισσότερο παραπέμπει σε μοντέλο της low budget σειράς Venomenon πάρα σε Kobe πατούμενο.
Ευχάριστα ή δυσάρεστα - όπως έλεγε και μια δημοσιογραφική ψυχή - αυτά είναι τα νέα του δωδέκατου Kobe που σχεδίασε η Nike για τη "μεταθανάτια ζωή" της σειράς. Η επίσημη παρουσίαση του παπουτσιού έγινε φυσικά στο Los Angeles παρουσία του συνταξιούχου πλέον Kobe ο οποίος εκθείασε το A.D. αν και ο μουντός έως και απρόσωπος γκρι χρωματισμός του μάλλον αδικούν την κατά τα άλλα συμπαθητική σιλουέτα του. Mamba is still alive!