16 Νοεμβρίου 2016

Testing Adidas J Harden Vol. 1

Μπορεί η Adidas να τερμάτισε μια signature σειρά μετά τη λήξη της συνεργασίας της με τον John Wall, φρόντισε όμως να την αντικαταστήσει και μάλιστα με ένα ακόμα δυνατότερο όνομα. Μετά από επτά σεζόν στο NBA ήρθε επιτέλους η ώρα για τον James Harden να αποκτήσει τη πρώτη του επίσημη signature σειρά μπασκετικών παπουτσιών. Το Adidas J Harden Vol. 1 συστήθηκε επισήμως στο φίλαθλο μπασκετικό κοινό πριν από περίπου ένα μηνά ενώ η επίσημη κυκλοφορία του θα καθυστερεί για κάνα δύο βδομάδες ακόμη καθώς έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκέμβρη. Κι όπως λέει κι ο σοφός λαός μας "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" τι καλύτερο λοιπόν απ' το να γνωριστούμε λίγο παραπάνω με το νέο μπασκετικό εγχείρημα της Adidas.
Το Adidas J Harden Vol. 1 είναι ένα κοντό μπασκετικό με πολύ χαμηλό προφίλ που αξιοποιεί πολλά υλικά για την κατασκευή του. Ανεξαρτήτως έκδοσης το κέλυφος του είναι συνδυασμός δύο υλικών με το δίδυμο να ποικίλει ανάλογα της χρωματικής έκδοσης. Στη παρουσιαζόμενη έκδοση έχουμε ένα κέλυφος από κάτι σαν light fleece υλικό με το πολύ έμπροσθεν τμήμα του (toe cap) να "κρύβεται" κάτω από πρώτης τάξεως δέρμα. Σκεφτείτε πως είναι να φοράτε τις χειμερινές σας παντούφλες ενώ φοράτε ήδη τις αθλητικές σας κάλτσες κι αμέσως θα καταλάβατε περί τίνος πρόκειται. Το πατούμενο προορίζεται να κυκλοφορήσει και με mesh αλλά και με Primeknit αντί fleece ενώ το toe cap του ενδέχεται κάποιες φορές να έχει ντυθεί με suede. Απ' το πρώτο επίσημο πατούμενο του Harden δε γινόταν να λείψει η τεχνολογία Boost που συνθέτει όλη την ενδιάμεση σόλα με τμήμα της να καλύπτεται και πάλι από γομοειδές TPU πλαίσιο αλλά όχι στην εκτεταμένη μορφή που το είδαμε στο Crazy Explosive και φυσικά με την εσωτερική του μεριά κατά 60% ακάλυπτη. Τέλος, έχουμε μια εξωτερική σόλα που αν και δε φέρει τη σφραγίδα της Continental αξιοποιεί ένα εξίσου ανθεκτικότατο υλικό που αναδεικνύει σε ικανοποιητικό βαθμό ένα ολοκαίνουργιο μοτίβο χάραξης που παραπέμπει σε θρυμματισμένο τζάμι. Ντεμπούτο επίσης κάνει και το νέο λογότυπο της Ρουκέτας του Χιούστον που ναι ευκρινώς τοποθετημένο στη κορυφή της γλώσσας αν και για μένα οι Three Stripes στο "φτερό" του παπουτσιού είναι όλα τα λεφτά.
Το παρουσιαστικό του Adidas J Harden Vol. 1 μπορεί να θυμίζει έντονα το Air Jordan 2010 εξαιτίας του toe cap όμως η λοξή τοποθέτηση των κορδονιών αλλά και η συνολική σιλουέτα του παπουτσιού το κάνουν ξεχωριστό. Τέρμα λοιπόν τα Crazy Light μοντέλα για τον Μούσια που από φέτος τραβάει τη δική του πορεία στη κατηγορία των signature σειρών. Κι αφού η ημερομηνία διάθεσης του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για τις 3 Δεκέμβρη καλό θα ήταν να πληροφορηθείτε ακόμη περισσότερα σχετικά με το performing του στο βίντεο που ακολουθεί.