6 Οκτωβρίου 2016

Testing Nike KD Trey IV

LeBron, KD, Kobe και Kyrie είναι οι κορυφαίες εν ενεργεία signature μπασκετικές σειρές παπουτσιών της Nike και συνήθως είναι οι πρώτες που αναζητούμε όταν βρισκόμαστε σε φάση επιλογής του επόμενου πατούμενού μας. Παράλληλα με αυτές στο συγκεκριμένο κλάδο δραστηριοποιούνται τρεις με τέσσερις ακόμη μπασκετικές σειρές με μικρότερη αναγνωρισιμότητα και σαφέστατα πολύ πιο οικονομικές. Πλάι πλάι με την og σειρά του LeBron πορεύονται οι σειρές Soldier και Embassador, η σειρά Kobe ακολουθείται από τη Venomenon ενώ για τον προδότη KD υπάρχει η σειρά KD Trey 5. Η low budget σειρά του KD, που χει περάσει σχεδόν απαρατήρητη απ' όλους, κυκλοφόρησε φέτος το τέταρτο μοντέλο της που εν ολίγοις είναι μια πιο βελτιωμένη εκδοχή του περυσινού KD Trey 5 III.
Το Nike KD Trey IV όπως ειπώθηκε και νωρίτερα ανήκει στη κατηγορία των low budget μοντέλων και πρόκειται για μια αρκετά συμπαγής και συμπαθής κατασκευή. Mesh με μπόλικη υποστήριξη από fuse υλικό καταλαμβάνουν λίγο παραπάνω από τα 3/4 του κελύφους με το υπόλοιπο μέρος του (βάση φτέρνας) να είναι από foam και σε ορισμένες εκδόσεις του θυμίζει συνθετικό δέρμα. Ένα ημι-ανεξάρτητο και εύκαμπτο heel counter αγκαλιάζει σχεδόν όλο τη foam επιφάνεια οι άκρες του οποίου διαθέτουν μονές οπές για τη διέλευση των κορδονιών. Ουσιαστικά έχουμε το κέλυφος του KD Trey 5 III ελαφρώς τροποποιημένο και κομματάκι αναβαθμισμένο εν αντιθέσει με το υπόλοιπον μέρος του παπουτσιού που παρέμεινε ίδιο. Έχουμε λοιπόν μια φαρδιά και παχιά phylon ενδιάμεση σόλα που περιμετρικά στη περιοχής της φτέρνας είναι κατά ένα "σκαλοπατάκι" υπερυψωμένη ενώ μόνο στο έμπροσθεν μέρος της σόλας βρίσκεται ένας θύλακας Zoom Air χαμηλού προφίλ. Τέλος, το παπούτσι έχει μια εξωτερική σόλα με το σύνηθες μοτίβο χάραξης και εγκάρσιες αυλακώσεις που παραπέμπουν σε τεχνολογία Free αλλά δεν είναι. Ένα μεγάλο swoosh στο εξωτερικό πλαϊνό του κελύφους παρέα με ένα στρογγυλό σήμα στο "σκαλοπάτι" και δύο μεγάλα λογότυπα του KD σε γλώσσα και στο μέσο της εξωτερικής σόλας είναι όλες κι όλες οι σχεδιαστικές τσαχπινιές που φέρει το εν λόγω μπασκετικό.
Το Nike KD Trey 5 IV ξεκίνησε να διατίθεται περί τις αρχές καλοκαιριού ενώ εδώ και κάμποσο καιρό βρίσκεται και στην Ελλάδα. Η αρκετά υψηλή για μη-signature μπασκετικό της Nike αντισταθμίζεται από το γεγονός πως πρόκειται για ένα παπούτσι που θα αντέξει τη καταπόνηση σε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ. Εγώ όπως πάντα θα σας προτείνω να δείτε το υπεραναλυτικότατο βιντεάκι που ακολουθεί για να έχετε μια ιδέα περί τίνος πρόκειται σε περίπτωση που αποφασίσετε να το "χτυπήσετε".