11 Οκτωβρίου 2016

Adidas D Lillard 3 (preview)

Σιγά σιγά η Adidas ολοκληρώνει την ομάδα των premium μπασκετικών παπουτσιών με την οποία θα πορευθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο. Απ' ότι φαίνεται το Adidas D Lillard 3 θα προστεθεί σύντομα στην ομάδα που για την ώρα στελεχώνεται από τα Crazy Light Boost 2016, Crazy Explosive και D Rose 7. Το τρίτο D Lillard αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της πιο οικονομικής signature σειράς της Adidas και αν μη τι άλλο πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή καθώς το D Lillard 2 γνώριζε αναπάντεχα μεγάλη επιτυχία και επαναπροσδιόρισε τους στόχους που πρέπει να χει μια μπασκετική σειρά παπουτσιών.
Κι εκεί που κανείς δε το περίμενε τσουπ "έσκασαν μύτη" στο διαδίκτυο οι πρώτες ανεπίσημες εικόνες του πολυαναμενόμενου D Lillard 3. Εκ πρώτης όψεως το παπούτσι έχει έναν αντισυμβατικό σχεδιασμό κυρίως λόγω των ασυνήθιστων τριγωνικών πλαϊνών πάνελ αλλά και της αρκετά παχιάς ενδιάμεσης σόλας του. Λίγο παραπάνω από τα 3/4 του κελύφους συμπεριλαμβανομένης και της γλώσσας καλύπτονται από ένα υλικό που δεν είναι jacquard αλλά μοιάζει περισσότερο με χοντροκομμένη παραλλαγή του περίφημου Primeknit χωρίς βέβαια να αποκλείω τη περίπτωση του woven. Το πίσω μέρος του κελύφους (περιμετρικά του αστραγάλου) φαίνεται πολύ πιο φιλικό (neoprene ίσως), ενώ ένα τριγωνικό κομμάτι συνθετικού δέρματος καλύπτει κάμποση έκταση από τα πλαϊνά του μέρη. Αυτά τα τρίγωνα μου θυμίζουν έντονα τα πάνελ που υπήρχαν στο Reebok Answer VIII μόνο που στη περίπτωσή μας μέσα από αυτά διέρχονται τα κορδόνια. Συνεχίζουμε τώρα με το πλέον δύσκολο κομμάτι που δεν είναι άλλο από την "αποκρυπτογράφηση" της ενδιάμεσης σόλας η οποία με δυσκολεύει στο να καταλάβω αν πρόκειται για μια αρκετά φαρδιά ενδιάμεση σόλα με βάση τη Bounce τεχνολογία ή αν έχουμε ένα roll cage που κρύβει παντελώς τις μικροκάψουλες Boost ή μήπως πρόκειται για συνδυασμό τους (Boost πίσω και Bounce μπροστά)? Προσωπικά ποντάρω στο πρώτο ενδεχόμενο. Επίσης βλέπουμε ένα πολύ φαρδύ torsion plate καταμεσής της σόλας που καλύπτει και μέρος της ενδιάμεσης σόλας με τρόπο τέτοιο ώστε να δίνει τη ψευδαίσθηση πως πρόκειται για προέκταση των τριγωνικών πάνελ. Τέλος έχουμε τρία παχιά Three Stripes να διακρίνονται στο toe box της εσωτερικής πλευράς ενώ εντύπωση μου προκαλεί η απουσία ενός έντονου και εμφανέστατου λογοτύπου του Damian.
Για την ώρα αυτές είναι οι πρώτες παρατηρήσεις και σκέψεις μου σχετικά με το νέο Adidas D Lillard 3. Να πω την αλήθεια δε ξετρελαίνομαι με το όλο παρουσιαστικό του συγκεκριμένου μοντέλου ίσως επειδή σα σχέδιο είναι σχεδόν αντισυμβατικό με ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια από τα μπασκετικά της Adidas. Εσείς ενθουσιαστήκατε ή απογοητευθήκατε?