1 Νοεμβρίου 2015

Testing Air Jordan CP3 IX

Το ένατο signature μοντέλο του καλύτερου γκαρντ στο NBA σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς είναι πλέον κάτι παραπάνω από γεγονός. Ο ιθύνων νους των Los Angeles Clippers έφτασε εντελώς αθόρυβα στο ένατο μοντέλο με την Jordan Brand, πράγμα τελείως αναπάντεχο από εμένα μιας και τα παπούτσια του δε φαίνονται να έχουν κερδίσει το φίλαθλο sneaker-ικό κοινό. Σε κάθε περίπτωση, το ολοκαίνουργιο Air Jordan CP3 IX έχει κληρονομήσει πολλά απ' τα γενετικά χαρακτηριστικά των προηγουμένων μοντέλων της σειράς καθώς πρόκειται για ένα κοντό (low-top) μπασκετικό με πολύ καλή πρόσφυση και επαρκή υποστήριξη.
Κατασκευαστικά το Air Jordan CP3 IX αποκλίνει αρκετά από το προτελευταίο παπούτσι της σειράς όμως φαίνεται ότι συγκλίνει περισσότερο στην ενδιάμεση έκδοση, το CP3 VIII AE. Το κέλυφος του είναι συνδυασμός συνθετικού δέρματος και mesh με το τελευταίο να "κρύβει" από κάτω του fuse για επιπρόσθετη σταθερότητα χωρίς να θυσιάζεται η ευκινησία του. Η Nike στο επίσημο site της αναφέρει πως χρησιμοποιεί ένα επαναστατικό σύστημα με ιμάντες επιτυγχάνοντας 360 μοιρών "κλείδωμα" του πέλματος, κάτι το οποίο δε θα έλεγα ότι χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Εσωτερικά υπάρχει η συμβατική γλώσσα από mesh υλικό που συνδυάζεται άψογα με το αφράτο μαξιλάρι στη περιοχή της φτέρνας ένα χαρακτηριστικό που συναντάμε και στα προηγούμενα Jordan CP3. Η σόλα του ως είθισται είναι από phylon υλικό που περικλείει στο μπροστινό μέρος του πέλματος ένα τμηματοποιημένο (articulated) θύλακα Zoom Air προσφέροντας μια καλή απορροφητικότητα των κραδασμών. Η χάραξη της σόλας μπορεί να μην είναι κάτι το φαντεζί, καταφέρνει όμως να προσφέρει μια εξαιρετικότατη πρόσφυση ακατάλληλη βέβαια για ανοιχτά γήπεδα. Podulon, Flight Plate ή Flight Speed και chasis πλαίσια μη περιμένετε να ξαναδείτε για αρκετό καιρό σε παπούτσι του Chris Paul. Τέλος, στο σχεδιαστικό μέρος το CP3 IX δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαιτερότητα και δείχνει να μη μπορεί να απεγκλωβιστεί απ' τη σχεδιαστική φιλοσοφία των τεσσάρων τελευταίων μοντέλων της σειράς. Βέβαια, έσπαγα το κεφάλι μου για να βρω ποιο παπούτσι μου θυμίζει εμφανισιακά και τελικά το βρήκα, το Adidas Jeremy Scott Wings 1!
Το Air Jordan CP3 IX είναι ένα συμπαθές μπασκετικό παπούτσι που διαθέτει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως εξαιρετικότατη πρόσφυση και επαρκέστατη υποστήριξη σε κοψιά low-top. Οικονομικά και κρίνοντας πάντα απ' τη τιμή κυκλοφορίας του στην Ελλάδα, θα έλεγα πως πρόκειται για ένα πολύ προσιτό μπασκετικό και μάλιστα signature σειράς. Για εκείνους που θα αποφασίσουν να συνδυάσουν τις εκπτώσεις με την απόκτηση ενός μπασκετικού θα συνιστούσα να δείτε τα βίντεο που ακολουθούν για να πάρετε μια ιδέα σχετικά με το Air Jordan CP3 IX.