18 Νοεμβρίου 2015

Testing Adidas J Wall 2

Η Adidas επέλεξε πέρυσι και έπειτα από αρκετά χρόνια να δημιουργήσει δύο ακόμη signature σειρές μπασκετικών μιας και η απόφασή της να αποδεσμεύσει τον Dwight Howard ήταν εδώ και αρκετό καιρό ειλημμένη. Και οι δύο νέες τις σειρές "προορίζονται" για γκαρντ, τον John Wall και τον Damien Lillard με τον μεν πρώτο να προέρχεται από εσωτερική μετακίνηση (Reebok) και τον δεύτερο από ελεύθερη μεταγραφή. Εκ των δύο πρώτων εγχειρημάτων της Adidas αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν το Adidas J Wall 1 και έκτοτε πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία τη συνέχεια της σειράς. Το Adidas J Wall 2 είναι εδώ και κάμποσο καιρό γεγονός!
Το δεύτερο Adidas J Wall πέραν του λογοτύπου δε θυμίζει σχεδόν σε τίποτα το πρώτο μοντέλο τη σειράς τόσο από απόψεως κατασκευής όσο και εμφανισιακά. Το σχεδόν που προανέφερα δεν ήταν τυχαίο καθώς το μόνο στοιχείο που διατηρήθηκε από πέρυσι ήταν το αντικραδασμικό υλικό adiPrene+ το όποιο υπάρχει κατά μήκος όλου του παπουτσιού. Το κομψότατο FitFrame του J Wall 1 άφησε τη θέση του στο QuickFrame από EVA υλικό που κατά κύριο λόγο καλύπτει τις πλαϊνές πλευρές του μπροστινού μόνο μέρους ώστε να εμποδίζονται άσκοπες μετατοπίσεις του πέλματος. Το κέλυφος του παπουτσιού είναι από συνθετικό υλικό όποτε πείτε και ένα μεγαλοπρεπές bye bye στο υπέροχο mesh του πρώτου μοντέλου αν και διαδικτυακά κυκλοφορούν φωτογραφίες του "ντυμένο" με Flyknit αλλά και textile mesh. Τέλος, η χάραξη της εξωτερικής σόλας θυμίζει πολύ εκείνη που είδαμε στο Adidas D Rose 4 και ήταν χωρισμένη σε δύο τμήματα, με μόνη τους διαφορά τα παχύτερα εγκάρσια κανάλια που διαθέτει το νεότερο Adidas (Puremotion?). Όταν είδα πρώτη φορά σε φωτογραφίες το J Wall 2 στο μυαλό μου αμέσως ήρθε το Air Jordan XII αλλά με το καιρό το παρουσιαστικό του ωρίμασε μέσα μου και τελικά κατέληξα πως αποτελεί - εν μέρη - μια μίξη δύο μοντέλων της Adidas, του D Rose 4 (εξαιτίας της σόλας και του heel cap) και του Crazy Quick 3 (για το QuickFrame). Οι τρεις γραμμές της εταιρείας που ξεκινούν απ' το heel cap και φτάνουν να καλύπτουν και τη φτέρνα νομίζω πως έχει χιλιοπαιχτεί σαν "έργο" και θα πρέπει να ξεπεραστεί επιτέλους. Ευτυχώς που τα μεγάλα λογότυπα του παίχτη στις σόλες μαζί με τα μικρότερα που βρίσκονται στα εξωτερικά πλαϊνά των QuickFrame διορθώνουν τη συνολική εικόνα του.
Το Adidas J Wall 2 θαρρώ πως κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά και σε τιμή σχεδόν ίδια με εκείνη του περυσινού μοντέλου. Θα κυκλοφορήσουν σίγουρα στο εξωτερικό κι άλλοι χρωματισμοί του μερικοί εκ των οποίων είναι αρκετά εντυπωσιακοί. Για εκείνους που δε πρόλαβαν το J Wall 1 και θέλουν ένα μπασκετικό με πολύ καλή πρόσφυση και ικανοποιητική απορρόφηση κραδασμών τότε σίγουρα το παρουσιαζόμενο μοντέλο είναι μια πολύ καλή λύση και σχετικά οικονομική. Προτού όμως αποφασίσετε να ξοδευτείτε γι' αυτό, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για να μάθετε για τι "κουμάσι" πρόκειται!