1 Οκτωβρίου 2015

Air Jordan Melo M12 (preview)

Μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια των επόμενων signature παπουτσιών των Durant, LeBron και Paul απ' ότι φαίνεται σειρά έχει το παπούτσι του αρχι-σκόρερ Carmelo Anthony. Το δωδέκατο μοντέλο του shooting guard των New York Knicks είναι πλέον γεγονός και φυσικά είναι γέννημα θρέμμα της Jordan Brand.
Το δωδέκατο Melo απ' τις πρώτες εικόνες δε φαίνεται να θυμίζει σε κάτι το φινετσάτο πρόγονό του ή το κοπιαριστό M10 αφού απ' ότι φαίνεται η χοντροκομμένη σιλουέτα του σε παραπέμπει σε μοντέλα της περασμένης δεκαετίας. Το κυρίως σώμα του δείχνει να είναι από συνθετικό δέρμα όπως ακριβώς ήταν και το περυσινό Melo αλλά χωρίς τις μικρές διατρήσεις - τουλάχιστο - στο εξωτερικό πλαϊνό, ενώ το παρών δίνει και πάλι το σύστημα Flight Web. Το κέλυφος συνθετικού δέρματος φαίνεται συνδεδεμένο και μάλιστα με τρεις σειρές ραφών με ένα πιο άκαμπτο - λογικά - κομμάτι (αγνώστου ταυτότητας) που αγκαλιάζει φτέρνα και αστράγαλο, πάνω στο οποίο βρίσκεται ένα πλέγμα ίσως και από fuse υλικό. Μπορεί οι φωτογραφίες να μη "μαρτυρούν" κάτι παραπάνω αλλά θεωρώ αδιανόητο το νέο Melo να μη διαθέτει τη νέα τεχνολογία Flight Speed αλλά και το νεότερο αρθρωτό (articulated) Zoom Air θύλακα στο μπροστινό μέρος. Τέλος, η υπερυψωμένη phylon σόλα του M11 που λειτουργούσε ως heel counter δε θα τη δούμε για φέτος καθώς προτιμήθηκε κάτι πιο συμβατικό με το λογότυπο Jumpman να βρίσκεται πλέον αρκετά χαμηλά και στο πλάι, θυμίζοντας έτσι κάτι από PEAK TP9 1.
Για την ώρα αυτές είναι οι πρώτες παρατηρήσεις και σκέψεις μου σχετικά με το Melo M12. Η τιμή διάθεσης αλλά και η ημερομηνία κυκλοφορίας του παραμένουν ακόμη άγνωστες. Περισσότερα νέα οσονούπω.