1 Δεκεμβρίου 2014

Reebok Answer 14 (preview)

Όποιος παρακολουθεί τακτικά το blog μου θα θυμάται ότι το φετινό Μάρτιο είχα δημοσιεύσει μια ανάρτηση σχετικά με την αναβίωση δύο παλαιών σειρών της Reebok, της Answer και τη Kamikaze. Το 14ο μοντέλο της σειράς παπουτσιών του "τεράστιου" κοντού των Philadelphia 76ers, Allen Iverson, είναι γεγονός και το νέο Answer έχει ήδη ξεκινήσει να πωλείται σε πολλές αγορές του εξωτερικού και ευελπιστώ να το δω κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.
Το νέο Answer θα έλεγα ότι τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά έχει αντλήσει πολλά στοιχεία από περασμένα μοντέλα της σειράς. Η χάραξη της εξωτερικής σόλας θυμίζει κάτι από το πρώτο Answer, το επάνω τμήμα του κελύφους παραπέμπει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο Answer III ενώ τέλος μέρος του κελύφους με το fuse υλικό και τις ελλειπτικές οπές με mesh θυμίζουν κάτι από Answer V και XIII. Το κέλυφος όπως καταλάβατε και από τα προανεφερθέντα αξιοποιεί τρία υλικά, δέρμα (ή συνθετικό δέρματος), mesh και fuse υλικά τα οποία "κουμπώνουν" πάνω σε μια σόλα από Dmx foam. Εδώ αξίζει να αναφέρω ότι τόσο το Answer 14 όσο και το Kamikaze IV έχουν την ίδια εξωτερική σόλα τόσο σε θέμα χάραξης όσο και σε θέμα κατασκευής της, γεγονός που ίσως και να μαρτυρά την έλλειψη έμπνευσης. Αν και σα σιλουέτα το Answer XIV είναι ιδιαίτερα ελκυστικό αυτό που με παραξενεύει περισσότερο απ' όλα είναι η απόφαση τοποθέτησης του λογοτύπου του Reebok Question στη φτέρνα αλλά και στη γλώσσα του παπουτσιού τη στιγμή που το μοντέλο δεν φέρει καν τη κωδική αυτή ονομασία! Τιμής ένεκεν ή μήπως τελικά ίσχυαν οι διαδυκτιακές φήμες που ήθελα το συγκεκριμένο παπούτσι να είχε ως αρχική κωδική ονομασία το Reebok Q99?
Όπως και να χει το Reebok Answer 14 αναμένεται να κυκλοφορήσει συνολικά σε έξι χρωματισμούς συμπεριλαμβανομένου και ενός Χριστουγεννιάτικου σε κατακόκκινο χρώμα. Για την Ελλάδα όπως προείπα εύχομαι κάποια στιγμή να το δούμε να πωλείται!