3 Δεκεμβρίου 2014

Air Jordan Melo M11 (preview)

Aν υπήρχε ο τίτλος του ασχημότερου μπασκετικού για το 2014 τότε αυτός θα απονεμόταν στο νέο - ενδέκατο παρακαλώ τον αριθμό - Melo. Αν και η νέα αγωνιστική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, το νούμερο "7" των τραγικών και εφέτος New York Knicks, συνεχίζει να αγωνίζεται με τα προηγούμενο μοντέλο της προσωπικής του σειράς. Ίσως να κάνει και σωστά αν κρίνω από τις πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και αποκαλύπτουν πιθανότατα το νέο Air Jordan Melo M11. 
Κι όμως, πρόκειται για το Melo M11 και ας θυμίζει σε αρκετούς το Air Jordan Fly Wade 2 κυρίως όσον αφορά τον "κορμό" και τη σιλουέτα του παπουτσιού. Επίσης διαθέτει μερικά ακόμη σχεδιαστικά στοιχεία και από άλλα μοντέλα της Jordan, όπως το Super.Fly 3 ως προς τη χάραξη και τη σύνθεση της εξωτερικής σόλας, το Jordan CP3 VII ως προς τον τρόπο που "φιλοξενείται" το λογότυπο του Jumpman. Για να μην είμαι τόσο αυστηρός, να αναφέρω πως θυμίζει και κάτι από τη σειρά Melo και μόνο ένα μοντέλο της το M 5.5. Κατά πως φαίνεται όμως η Jordan Brand δεν περιορίστηκε μόνο στη δική της κληρονομιά καθώς διαπιστώνω πως έχει "δανειστεί" στοιχεία και από νεοσύστατες εταιρείες του χώρου όπως είναι η Brandblack και αναφέρομαι συγκεκριμένα για το κολάρου του Melo M11 με τα περίεργα τριγωνικά σχήματα που θυμίζουν αρκετά εκείνο (το κολάρο) του J Crossover. Για να ολοκληρώσω το "κατηγορητήριο" μου, να αναφέρω πως τεχνολογικά διακρίνω να διαθέτει Flight Web, mesh και fuse για τη κατασκευή του επάνω μέρους ενώ για τη βάση της χρησιμοποιείται η τεχνολογία Flight Plate.
Όπως καταλάβατε μάλλον είμαι απογοητευμένος σχετικά με την εξωτερική εικόνα του νέου Melo ίσως γιατί είχα εντυπωσιαστεί πολύ από τα προηγούμενα τρία μοντέλα της σειράς (και κυριότερα με το Melo M8) και περίμενα κάτι πιο στιλάτο και πιο πρωτοποριακό για ακόμη μία φορά. Προβλέπω το Air Jordan Melo M11 να έχει ανάλογη πορεία με εκείνη της ομάδας των Knicks!