14 Οκτωβρίου 2014

Testing Nike Zoom Run The One

Το Nike Zoom Run The One αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και οικονομικά προσιτή επιλογή για κάποιον που επιθυμεί να αποκτήσει ένα μπασκετικό της αμερικάνικης εταιρείας και το οποίο να διαθέτει όλα τα απαραίτητα κομφόρ. Το μοντέλο δε θεωρείται το παπούτσι που θα φέρει την υπογραφή του James Harden παρά τις όποιες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν τον μακρινό Ιούνιο και απεικόνιζαν τον αθλητή να προπονείται με αυτά. Για εκείνους πάντως που παρακολουθούν στενά το τι νέο κυκλοφορεί στη αγορά σίγουρα, το εικονιζόμενο παπούτσι τους θυμίζει και όχι λανθασμένα το Nike Zoom Crusader. Και η απορία μου είναι η εξής, γιατί να αλλάξεις την κωδική ονομασία σε ένα μοντέλο σου που ουσιαστικά έχει υποστεί μόνο μερικές μικρομετατροπές?
Πρακτικά θεωρώ το Run The One ως τη συνέχεια του Zoom Crusader που κυκλοφόρησε πέρυσι και υπήρξε ουσιαστικά το παπούτσι που φόρεσε ο James Harden των Houston Rockets. Εκ πρώτης όψεως διαπιστώνουμε ότι διατηρήθηκαν ο συνδυασμός της phylon σόλας με τους δύο ανεξάρτητους θύλακες Zoom Air σε φτέρνα και εμπρόσθιο τμήμα και η χάραξη της εξωτερικής επιφάνειας της. Η συνταγή για τη κατασκευή του επάνω τμήματος είναι ίδια με εκείνη του Crusader οπότε έχουμε και πάλι χρήση fuse, mesh και Flywire με διαφορετική ίσως αναλογία. Εκεί που εντοπίζεται η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με το πρόγονό του είναι στην αντικατάσταση της εσωτερικής "κάλτσας" (bootie) από ένα ενιαίο κέλυφος με τη γλώσσα να μην αποτελεί ξεχωριστό μέλος οπότε επιτυγχάνεται καλύτερη εφαρμογή με περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα.
Το Nike Zoom Run The One κυκλοφορεί ήδη και στην Ελλάδα σε πολλά καταστήματα και σε αρκετά λογική τιμή σε σχέση με άλλα μπασκετικά της ίδιας εταιρείας. Σας προτρέπω να παρακολουθήσετε τα παρακάτω βίντεο και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με το εξεταζόμενο μοντέλο.