11 Οκτωβρίου 2014

Testing Adidas Crazy Light Boost

Αν υπάρχει το βραβείο του πιο αμφιλεγόμενου παπουτσιού της φετινής χρονιάς τότε το Adidas Crazy Light Boost σίγουρα θα το κέρδιζε και μάλιστα με πολύ μεγάλη άνεση. Το CL Boost αποτελεί το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο της επιτυχημένης σειράς μπασκετικών Crazy Light που παρουσίασε για πρώτη φορά η γερμανική εταιρεία το 2011. Έκτοτε υπήρξαν ακόμη τρία μοντέλα CL με το τελευταίο να παρουσιάζεται επισήμως πριν από λίγους μήνες, ένα παπούτσι που θα προωθεί κατά κύριο λόγο ο Damien Lillard των Portland Trailblazers ενώ θα το τιμήσουν και άλλα αστέρια της εταιρείας που αγωνίζονται στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ όπως οι Ricky Rubio των Minnesota Timberwolves, Joakim Noah των Chicago Bulls κά.
Αυτή τη φορά η Adidas δεν είχε σα βασικό της μέλημα να δημιουργήσει και να κυκλοφορήσει ένα ακόμη ελαφρύ - ή ελαφρύτερο αν θέλετε - Crazy Light. Αποφάσισε να ενσωματώσει για πρώτη φορά σε μπασκετικό παπούτσι τη νέα αντικραδασμική τεχνολογία Boost που πρωτοεμφανίστηκε στα running μοντέλα της πριν από δύο χρόνια. Το τόλμησε, όχι όμως απόλυτα επιτυχημένα καθώς τοποθετήθηκαν τα σφαιρίδια Boost μόνο στη φτέρνα του μοντέλου και όχι και στο εμπρόσθιο τμήμα με αποτέλεσμα να έχουμε ένα παπούτσι "δύο ταχυτήτων". Για το κέλυφος χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία Shockweb αντί της παλιάς και πολυφορεμένης τεχνολογίας Sprintweb, ενώ το σασί Sprintframe αντικαταστάθηκε από το νέο Stableframe πιθανότατα για χάρη των Boost σφαιριδίων. Τέλος, γίνεται για πρώτη φορά στη σειρά χρήση Techfit υλικών για τη κατασκευή της γλώσσας ενώ έχουμε και νέα χάραξη για την εξωτερική σόλα του.
Στην Ελλάδα ήδη κυκλοφορεί στα καταστήματα της γερμανικής εταιρείας και σε αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα και μάλιστα σε αρκετά χρώματα (πράσινο, μπλε, γαλάζιο) και σε μερικούς ιδιαίτερους χρωματισμούς (animal print και battle pack). Στην αντίπερα όχθη το Crazy Light Boost έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα ίσως επειδή πολλοί αναμένουν το Rose V με το full Boost αντικραδασμικό σύστημα. Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε αναζήτηση νέου μπασκετικού και το CL αποτελεί μια απ' τις επιλογές σας τότε τα τρία παρακάτω βίντεο θα σας δώσουν μια καλύτερη και πληρέστερη "εικόνα" για το πολυδιαφημισμένο παπουτσιού της Adidas.