18 Ιουλίου 2022

Cut me twice!! (unofficial photos)

Ένα από τα παπούτσια που δεν ευτυχίσαμε να δούμε στην ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή αγορά ήταν τα Zoom GT Cut. Μπορεί να καλωσορίσαμε έστω κι αργοπορημένα τα έτερα δύο μέλη της οικογένειας Greater Than κι αναφέρομαι στο Run και το Jump, όμως το πιο Kobe-ίσιο GT δυστυχώς δε θα το δούμε (ίσως) ποτέ. Πιθανολογώ πως θα δούμε αργά ή γρήγορα το sequel του Cut που κάνει δειλά-δειλά τις πρώτες του εμφανίσεις στις ασιατικές αγορές αλλά κρατήστε μικρό καλάθι γιατί η Nike το έκανε πάλι το θαύμα της ή ορθότερα τα θαύματά της.
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο στις εικόνες βλέπετε το Nike Zoom GT Cut 2 κι όχι ένα running μοντέλο της σειράς Pegasus. Η Nike ετοίμασε τον διάδοχο του Cut, του εμπορικότερου μη-signature μπασκετικού της περσινής περιόδου, ευχόμενη να βαδίσει στα χνάρια του πρώτου κωδικού. Έχουμε ένα κέλυφος από mesh προς knit υλικό χωρίς τις χαρακτηριστικές neoprene επενδύσεις και με ένα υπερυψωμένο πλαίσιο στήριξης στη περιφέρεια της βάσης του κελύφους. Επιβλητικό το εξωτερικό heel counter που προσωπικά μου κάνει μια σύμπτυξη των heel counter του Air Jordan II και του Nike Kobe VII System. Μερικώς ίδια παρέμεινε η σύνθεση της αντικραδασμικής προστασίας όπου έχουμε μια αποσπώμενη React midsole με έναν μικρό x-Zoom θύλακα ενσωματωμένο στη φτέρνα του κι όλα αυτά μαζί αναπαύονται πάνω σε ένα μεγάλο Zoom Air strobel. Το έκανε πάλι το θαύμα της η Nike αφαιρώντας το Zoom Air απ' φτέρνα του og Cut και τον αντικατέστησαν με έναν τόσο δα 6γωνο Zoom. Η εξωτερική σόλα είναι πλήρως αναμορφωμένη και με επιθετικότερη χάραξη ιδίως από το ύψος του μεταταρσίου και μπροστά. Η Nike πέρα απ' την "έκπτωση" που έκανε στα υλικά κατασκευής έκανε κι ένα με δύο βήματα πίσω σχεδιαστικά αφού δε διατηρήθηκε ούτε ένα σχεδιαστικό στοιχείο από την ομολογουμένως πανέμορφη εμφάνιση του πρώτου κωδικού και πλέον το Cut 2 τείνει να μοιάζει περισσότερο με running.
Η αρχική του τιμή όπως κι η ημερομηνία κυκλοφορίας του Nike Zoom GT Cut 2 δεν είναι γνωστές. Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να δω το ορίτζιναλ Cut στην ελληνική αγορά παρά τον διάδοχό του.