28 Ιουλίου 2022

Kyrie 9, the last Kyrie?? (unofficial photos)

Μετά τον περσινό χαμό που προξένησε ο Kyrie Irving σχολιάζοντας αρνητικότατα τα επερχόμενα όγδοα παπούτσια της επίσημης συλλογής του υπήρχε μια εύλογη ανυπομονησία αναφορικά με τον επόμενο κωδικό. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν την Nike να τερματίζει κακήν κακώς τη συνεργασία της με τον "Uncle Drew" οπότε το εικονιζόμενο πατούμενο είναι πολύ πιθανό το τελευταίο Nike Kyrie που βλέπουμε. Το alter-ego του KD είτε παραμείνει στο Brooklyn είτε μετακομίσει για θερμότερα κλίμακα το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει ολοκαίνουργια παπούτσια.
Το Nike Kyrie 9 είναι όπως διαπιστώνεται μια ημίψηλη και πάλι κατασκευή που φυσιογνωμικά δεν έχει κάτι κοινό όχι μόνο με το Kyrie 8 αλλά και με προγενέστερα μοντέλα της συλλογής. Το κυρίαρχο υλικό δόμησης του πλαισίου δείχνει πως είναι ένα ημιδιάφανο screen mesh που θυμίζει το αντίστοιχο υλικό που έφερε το Zoom KD 12. Σε αυτό προσθέστε κάποιες λεπτές γραμμές από fuse που χουν μια ειδική επίστρωση ώστε να χουν την υφή δέρματος ενώ το μοναδικό ίσως στοιχείο που κληρονόμησε από τα φετινά Kyrie είναι το εμπρόσθιο υποστηρικτικό πτερύγιο στην εξωτερική πλευρά που συμμετέχει στο lockdown. Το υλικό της ενδιάμεσης σόλας είναι άγνωστο όμως όπως "μαρτυράει" και το ίδιο το σχέδιο, θα περιέχει Zoom Air strober που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι απ' άκρη σ' άκρη. Τέλος, φανταστική δείχνει η χάραξη της εξωτερικής σόλας με καινούργια μοτίβα χάραξης, μια ανανέωση που επιβαλλοταν να γίνει ώστε να ξεφύγουμε επιτέλους από τα data στυλ. Σα σχέδιο πείτε με περίεργο αλλά το Kyrie 9 δείχνει πολύ ξεχωριστό σε σχέση με ότι έχει προηγηθεί απ' τη έως τώρα συλλογή κι ας αδικείται ελαφρώς από τα υλικά του πλαισίου. Το jewel swoosh ας πούμε είναι μια ενδιαφέρουσα τσαχπινιά που θα ταιριάξει ανεξαρτήτως χρωματισμού.
Το Nike Kyrie 9 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάπου τον Νοέμβριο αλλά μη το δέσετε και κόμπο λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ίσως γι' αυτό και η τιμή του θα είναι κομματάκι τσιμπημένη.