30 Ιουλίου 2022

Jimmy gets signature shoes! (official & unofficial photos)

Ο Jimmy Butler είναι γνωστό από τον Νοέμβριο του 2020 πως συμφώνησε με τη Li-Ning ώστε να αγωνίζεται φορώντας πατούμενα της κινεζικής φίρμας. Μέσα στα συμφωνηθέντα ήταν κι απόκτηση της δικής του signature συλλογής κάτι που ήλπιζε ότι θα αποκτούσε κάποια εποχή από την Jordan Brand αλλά δεν συνέβη τελικά. Οι Κινέζοι το έπεισαν να ακολουθήσει τα βήματα των Dwayne Wade, CJ McCollum και προσφάτως του L'Angelo Russell όπου όλοι τους έχουμε signature παπούτσια με το logo της Ning.
Το Li Ning Jimmy Butler 1 είναι ένα σύγχρονο μπασκετικό που κατασκευαστικά φέρει σχεδόν όλα τα καλούδια που περιέχει το Yu Shai 14, το πλέον δημοφιλές team model της εταιρείας της περασμένης πια σεζόν. Είναι ένα ημίψηλο παπούτσι όπου το textile mesh είναι το βασικό υλικό δόμησης του πλαισίου συν κάποιες fuse επιστρώσεις. Και μπορεί στο ύψος της καμάρας να αναγράφει ότι περιέχει Boom insole όμως είναι πολύ πιθανό και η ενδιάμεση σόλα του JB1 να προέρχεται από το Boom foam. Ακριβώς από κάτω της βρίσκεται τοποθετημένη μια αντιστρεπτική πλάκα από ανθρακόνημα που είναι εμφανέστατη λόγω της σχισμής που φέρει η μονοκόμματη εξωτερική σόλα που υψώνεται αρκετά εκατοστά στο πίσω μέρος λειτουργώντας κι ως heeel counter ενώ μπροστά ξεπροβάλουν και τρία "δόντια" για αποτροπή δυσάρεστων μετατοπίσεων. Από κει και πέρα σχεδιαστικά παραπέμπει πράγματι σε running παπούτσι όμως μη μου πείτε πως μόνο εγώ διακρίνω τα πολλά κοινά του σημεία με το Nike Kyrie Low 2 και Low 3 χωρίς βεβαίως το στραπ. Πανέμορφος και πανέξυπνος σχεδιασμός του νέου λογοτύπου του Jimmy το οποίο εδώ κι αρκετό καιρό χρησιμοποιεί σχεδόν σε όλα τα PEs που χει φορέσει όλο αυτό το διάστημα που συνεργάζεται με τη Li Ning.
Θεωρώ απίθανο να δούμε το Li Ning Jimmy Butler 1 στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά αν και θεωρώ πως αρκετοί απο σας θα θέλαν να το αποκτήσουν αφού ο "Μήτσος" έχει αρκετούς θαυμαστές.