20 Οκτωβρίου 2020

Converse All Star BB Evo (Rivals Pack)

Μετά την επιτυχή αγωνιστική επάνοδο των Puma και New Balance στη κατηγορία των performing μπασκετικών υποδημάτων η Nike αποφάσισε να επαναφέρει στην ενεργό δράση ένα απ' τα σπουδαιότερα περιουσιακά της στοιχεία. Ο λόγος για τον "κοιμώμενο γίγαντα", την άλλοτε κραταιά Converse, μια εταιρεία με τεράστια μπασκετική κληρονομία μισού και βάλε αιώνα που από το 2012 βρίσκεται παραγκωνισμένη και ξεχασμένη στο πάγκο της swoosh. Πέρσι ξαναμπήκε σε λειτουργία το περήφανο Chevron μέσω της κυκλοφορίας ενός υπερσύγχρονου μπασκετικού που είναι εμπνευσμένο από το ένδοξο (προ)παρελθόν της. Ακολούθησαν οι εμπορικές συμφωνίες με ταλαντούχους αλλά και έμπειρους NBAers όπως οι Kelly Oubre Jr και Draymond Green αντιστοίχως ενώ προσφάτως προστέθηκε στην ολιγομελή παρέα κι ο επίσης πολλά υποσχόμενος Shai Gilgeous-Alexander. Το καλωσόρισμα έγινε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Converse All Star BB Evo, του τρίτου κατά σειρά μπασκετικού κωδικού που κυκλοφορεί η εταιρεία μετά την περσινή της επαναδραστηριοποίηση στο άθλημα όπου δοξάστηκε!
Το Converse All Star BB Evo μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η ενδιάμεση (mid-top) έκδοση του All Star BB με ένα πλήρως αναδιαμορφωμένο κέλυφος. Για τη δόμηση του κυριολεκτικά διπρόσωπου άνωθεν μέρους του ASBB Evo έχουν συνδυαστεί δύο ειδών mesh με διαφορετική πυκνότητα πλέξης. Για την εσωτερική πλευρά επιλέχθηκε το κλασικό engineered mesh ενώ για την εξωτερική όπου και απαιτείται πρόσθετη σκληράδα και υποστήριξη χρησιμοποιήθηκε textile mesh. Φυσικά δεν λείπει το πάντα απαραίτητο κι ωφέλιμο fuse που καλύπτει τους πρόποδες της περιμέτρου του κελύφους συν μερικά τετραγωνικά cm στη περιοχή της φτέρνας. Για τη διέλευση των κορδονιών έχουν εγκατασταθεί πάνω στο πλαίσιο δύο παράλληλες ράγες που ναι σχηματισμένες έκαστος από ένα μονοκόμματο αλλά αναδιπλούμενο Flywire. Η ενδιάμεση σόλα του είναι αποσπώμενη κι εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένη από το νεότερο foam που χει αναπτύξει η μητρική εταιρεία, το γνωστό και μη εξαιρετέο React foam. Αν αναρωτιέστε που έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω το Nike Kobe A.D. NXT 360 και το περσινό All Star BB τα οποία προέρχονται από τον ίδιο σχεδιαστή, τον Eric Avar. Τέλος, διακρίνουμε μια ενιαία εξωτερική σόλα με πανύψηλα πλευρικά τοιχώματα η οποία περιέχει ένα μοτίβο χάραξης με επαναλαμβανόμενους ρόμβους διαφόρων μεγεθών.
Ο σχεδιαστής του Converse All Star BB Evo βασίστηκε χωρίς υπερβολή στα blueprints του Eric Avar και του πνευματικού του τέκνου του All Star BB. Και τα δύο βέβαια μοντέλα και χωρίς καμία δόση υπερβολής αποτελούν σύγχρονους "αντικατοπτρισμούς" του εμβληματικότερου μπασκετικού ever, του ανυπέρβλητου All Star "Chuck Taylor"! Το 50/50 πλαίσιο είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του ASBB Evo κι ακολουθεί κατά πόδας το πασίγνωστο Chevron λογότυπο που έχει ραφτεί εις διπλούν στην εξωτερική μονάχα πλευρά σε μια εν δυνάμει τρισδιάστατη απεικόνισή του. Ένα ακόμη ραφτό Chevron εντοπίζουμε στη κορυφή κάθε γλώσσας όμως δε λείπει κι από την επιφάνεια πρόσφυσης όπου κρύβεται πίσω από την ημιδιάφανη προς το ζαχαρί εξωτερική του σόλα. Το συνεχές λεπτό σιρίκι που κοσμεί τα τοιχώματα της υπερυψωμένης εξωτερικής σόλας αποτίει τα δέοντα στο μπασκετικό που έχει φορεθεί από εκατοντάδες ιερά τέρατα του NBA και σήμερα πορεύεται κάνοντας μια νέα κι επίσης επιτυχημένη καριέρα ως lifestyle υπόδημα.
Το Converse All Star BB Evo ανακοινώθηκε επισήμως εν μέσω του θέρους και παρά τις όποιες αντιξοότητες ελέω κορονοϊού! Η εικονιζόμενη έκδοση καλείται "Rivals Pack" και σύμφωνα με αυτό το διπρόσωπο παρουσιαστικό αναμένεται να κυκλοφορήσουν κι οι επόμενες χρωματικές εκδόσεις του. Το προβαλλόμενο πατούμενο έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο εντός της προστατευόμενης "φούσκας" που εδρεύει στη Disney World. Την αποστολή αυτή ανέλαβε ο μοναδικός συμβασιούχους NBAer της Cons που εμφανίστηκε εκεί, ο Shai Gilgeous-Alexander των φιλόδοξων Oklahoma City Thunder. Μάλιστα σε κάποιες από τις συμμετοχές τους αγωνίστηκε φορώντας κι έναν ακόμη ερυθρόλευκο χρωματισμό του ASBB Evo. Το νεότερο μπασκετικό της Converse έρχεται εντός ενός κουτιού με έντονη old-school χροιά καθώς το διασημότερο μπασκετικό αστέρι κοσμεί το μεγαλύτερο μέρος του.