15 Οκτωβρίου 2020

It takes 5 for the Harden! (official photos)

Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν στο NBA είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο σχετικά με το πέμπτο κατά σειρά Adidas Harden που αναμένεται να κυκλοφορήσει αν όχι πολύ σύντομα σίγουρα στο προσεχές διάστημα. Η τρίτη σε διάρκεια ζωής signature συλλογή της Adidas που "ιδρύθηκε" για τα μάτια του γενειοφόρου αρχισκόρερ των Houston Rockets θα φτάνει αισίως στον πέμπτο της κωδικό. Σήμερα λοιπόν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο λεπτομερέστερες φωτογραφίες του Adidas Harden Vol. 5 οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται κι από σύντομες αναφορές σχετικές με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.
Το Adidas Harden Vol. 5 θα είναι και πάλι μετρίου για να μη πω κοντού αναστήματος και θα είναι πιο generic σε σχέση με ότι έχει προηγηθεί από τη σειρά. Για το άνωθεν μέρος που μιμείται τις φυσικές κινήσεις του πέλματος έχει επιστρατευθεί κυρίως screen mesh ενώ σε κατά τόπους σημεία του διακρίνουμε παλιομοδίτικα συστατικά όπως nubuck ή δέρμα χωρίς να παραλείπεται βέβαια το πάντα χρήσιμο fuse. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται σίγουρα πως κάτι ανάλογο είχε κάνει πριν κάποια χρόνια και η Under Armour με το Anatomix Spawn. Για το μεσαίο στρώμα της κατασκευής διαπιστώνουμε ότι έγινε χρήση των δύο κορυφαίων foam που διαθέτει η αυτή τη περίοδο η εταιρεία όπως ακριβώς συνέβη με το Adidas Pro Boost 2020. Έχουμε δηλαδή ένα ενιαίο LightStrike στρώμα το οποίο άνωθεν φιλοξενεί-περικλείει ένα επίσης ενιαίο και λεπτό υπόστρωμα (drop-in midsole) από μικροκάψουλες Boost. To Harden Vol. 5 ολοκληρώνει μια μονοκόμματη εξωτερική σόλα με ένα και μόνο μοτίβο χάραξης που σύμφωνα με την εταιρεία έχει βασιστεί πάνω σε έρευνα.
Το Adidas Harden Vol. 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει περί τις αρχές Νοέμβρη (άγνωστο που) και όσο κι έψαξα στο διαδίκτυο δε μπόρεσε να μάθω για το ποια θα είναι η αρχική τιμή διάθεσής του.