13 Οκτωβρίου 2020

Testing Adidas Pro Boost

Η Adidas Basketball έχει σε πλήρη λειτουργία τέσσερις signature μπασκετικές συλλογές και κατά καιρούς διατηρεί για εύλογο χρονικό διάστημα κάποιες μη-signature σειρές για τους όλους τους λιγότερο διάσημους NBAers που προμηθεύει. Η σειρά Crazy Light που αργότερα έγινε Boost κι εν συνεχεία η σειρά Crazy Explosive υπήρξαν δύο απ' τις εμπορικότερες και πιο πρόσφατες συλλογές της στην "συνομοταξία" των οποίων επιχειρεί να εισέλθει κι laceless παρέα των N3XT L3V3L. Η Adidas για να ανανεώσει την εκλεκτή φαρέτρα της δημιούργησε για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο ένα team model που ονομάτισε Adidas Pro Boost!
Το Adidas Pro Boost ήρθε για να υλοποιήσει ένα από τα όνειρα των μπασκετικών sneakerheads. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή και πιο συγκεκριμένα απ' τη κορυφή. Το άνωθεν μέρος του Pro Boost συνίσταται από μερικά premium υλικά κατασκευής που βρίσκονται σε πληθώρα στα αποθέματα της γερμανική εταιρείας. Το πλαίσιο του Pro Boost προέρχεται από Primeknit υλικό με κάθετες ραβδώσεις για λόγους προστασίας και εκατέρωθεν των άκρων του έχουν ραφτεί κομμάτια συνθετικού δέρματος. Για τη διέλευση των κορδονιών δεν υπάρχουν οι γνωστές οπές στο πλαίσιο αλλά θηλιές οι οποίες προέρχονται από δύο κορδόνια που χουν ραφτεί επάνω σε αυτό (πλαίσιο) ένα σε κάθε πλευρά. Αρκετά πλουσιοπάροχη κι η γλώσσα του που ναι μεν φαίνεται "ελεύθερη" εντούτοις όμως είναι ραμμένη πάνω σε ελαστικές ζώνες (bangees) που κρύβονται από κάτω της. Η καινοτομία που εισάγει το Pro Boost είναι η σύσταση της ενδιάμεσης σόλας του η οποία συνδυάζει δύο ειδών απορροφητικές τεχνολογίες ή για να ακριβολογούμε δύο ειδών foam. Το LightStrike χρησιμοποιείται ως εξωσκελετός καθώς εντός αυτού περιέχεται ένα υπόστρωμα προερχόμενο από μικροκάψουλες Boost. Enough said! Τέλος, έχουμε μια επίπεδη επιφάνεια πρόσφυσης που περιλαμβάνει δύο μοτίβα χάραξης το παραδοσιακό herringbone που καλύπτει την οριοθετημένη περιοχή με τους δύο συνδεδεμένους κύκλους συν έναν ακόμη μικρότερο πιο μπροστά ενώ η υπολειπόμενη επιφάνεια καλύπτεται με "παρέες" σύντομων ευθειών και κλίσης ανάλογα της περιοχής που εξυπηρετούν. Σχεδιαστικά το Adidas Pro Boost δείχνει και πράγματι είναι πολύ συμπαθητικό και τα πολλά επίπεδα υλικών που διαθέτει συμπεριλαμβανομένου του knit πλαισίου προσφέρουν τη δυνατότητα χιλιάδων χρωματικών συνδυασμών καθώς μη ξεχνάμε πως πρόκειται για team model.
Το Adidas Pro Boost μπορεί να το προμηθευτεί κανείς είτε στη mid είτε στη low μορφή του κι από απόψεως performing δε παρουσιάζουν καμία ουσιαστική διαφορά. Αν τώρα δεν σας αρκούν τα όσα σας ανέφερα και επιθυμείτε μια εκτενέστερη ανάλυση για το Adidas Pro Boost δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τα performing βίντεο που σας επισυνάπτω.